Erik Huseklepp var den eneste Brann-spilleren på listen da Egil «Drillo» Olsen presenterte sin første landslagstropp på over ti år.

– Det var hyggelig det, men ideelt sett mener jeg det bør være mer enn én Brann-spiller på landslaget, sier Brann-trener Steinar Nilsen.

Sjansene for spilletid mot Tyskland i Düsseldorf er gode, tror Nilsen.

– Sjansene bør være veldig store, når jeg ser på den troppen der og tenker på Eriks spisskompetanse på mange måter, så bør den sjansen være veldig stor.

Skal trøkke til

Selv er Erik Huseklepp glad for at han kom på landslaget, selv om mange har antydet at han ikke er noen typisk «Drillo-spiller».

– Folk tenker gjerne på Drillo som bare langpasningen, men han er mye mer enn det, sier Huseklepp. Det er spesielt én del av Brann-vingens spill som er rett opp i Drillos gate.

– Han fokuserer på overgangsspillet, så jeg passer i hvert fall inn i den kategorien, sier Erik Huseklepp.

Han var helt ukjent med uttaket før det ble gjort offentlig klokken 12 i går.

– Jeg håpet selvfølgelig å være med, siden jeg har vært med i de to siste landslagstroppene, men jeg visste ingenting. Siden det er første uttak og første samling, blir det kanskje mer likt for alle. Det er ingen som er mer utfordrere enn andre, sier han.

Det er en utfordring han imøtegår med glede.

– Jeg skal gi alt på trening. Så får vi se!

Form i anmarsj

Snakket om målene som mangler henger over Erik Huseklepp som en mørk skygge. Han scoret ikke mot Legia Warszawa lørdag, to enorme sjanser til tross. Men ellers er han godt fornøyd med spillet sitt og formen så langt.

– Jeg føler det gikk mye bedre den første treningskampen i år enn i fjor. I mange ting ligger jeg mye lenger fremme enn jeg gjorde på samme tid for et år siden. Jeg er fornøyd med mye av det jeg gjorde mot Legia Warszawa. Det siste manglet, både med innlegg og avslutninger, men ellers var det greit, sier han.

Det er en fersk landslagstropp, ikke bare fordi den ble tatt ut i går. De 20 spillerne har kun 13 landskamper i snitt. 12 av spillerne har ikke nådd tosifret ennå. Huseklepp har én fra før.

– Siden det er første uttak og første samling, blir det kanskje mer likt for alle. Det er ingen som er mer utfordrere enn andre, sier Erik Huseklepp.

Men én ting kan han love. Han skal i hvert fall fortsette å utfordre på banen.