Bodø/Glimts Mounir Hamoud var nok den aller største overraskelsen da Drillo leste opp troppen til Tysklands-kampen, men Drillo fant også plass til to andre debutanter i Vikings Børre Steenslid og Aalesunds Tor Hogne Aarøy.

– Hamoud gjorde en bra sesong i fjor. Han har spisskompetanse, men er nok litt uferdig. Han har stor fart og er god en mot en, og om vi får litt skikk på posisjonsspillet så er han en spennende spiller, sa han om Glimt-backen.

– Børre Steenslid var kanskje Vikings beste spiller i fjor sesongen sett under ett, og han fortjener en sjanse. Tor Hogne Aarøy er med på grunn av spisskompetansen i lufta, men han kan mer enn å gå opp i lufta og heade ballen i mål. Han er en klok spiller med god fotballforståelse. Spørsmålet er vel om tempoet holder internasjonalt.

Også spillere som har vært underkastet store spekulasjoner i forkant av uttaket som Vikings Trond Erik Bertelsen og Branns Erik Huseklepp var med i Drillos tropp.

ALT OM UTTAKET:

Hadde lang liste

Drillo åpnet pressekonferansen på Ullevaal med å si at han hadde forørt seg med mange personer og sett mange kamper, og dermed sittet igjen med en liste på over 50 navn før han kom frem til det endelige uttaket.

— Folk som normalt skulle vært med er ute med skader, sa Drillo før han nevnte navn som Mohamed Abdellaoue, John Carew og Steffen Iversen. Også John Arne Riise som er ute med rødt kort mot Tyskland, havnet i den kategorien av spillere.

Spisskompetanse

Drillo fokuserte som forventet på spisskompetanse og komplimentære ferdigheter, og mente at uttaket var bra balansert.

- Vi har mange spillere med fart, vi har kreativitet og vi har hodestyrke med Fredheim Holm og Aarøy, sa Drillo som likevel mente det siste punktet kunne ha vært bedre.

— I tillegg har vi folk som kan løpe mye, og det vi kanskje mangler litt er rutine med fem av 20 spillere som har passert 30 år, mente landslagssjefen.

Her er Drillos uttak: Rune Almenning Jarstein, Jon Knudsen – Martin Andresen, Trond Erik Bertelsen, Daniel Braaten, Christian Grindheim, Mounir Hamoud, Brede Hangeland, Thorstein Helstad, Daniel Fredheim Holm, Erik Huseklepp, Tom Høgli, Morten Gamst Pedersen, Tore Reginiussen, Bjørn Helge Riise, Per Ciljan Skjelbred, Børre Steenslid, Fredrik Strømstad, Kjetil Wæhler og Tor Hogne Aarøy.