Søndag scoret Harald Reinkind syv mål da Rhein-Neckar Löwen sikret det tyske seriemesterskapet. Men i Norges VM-kvalkamper mot Slovenia kommer han ikke til å score.

— Jeg skal opereres, forteller Reinkind på telefon fra Tyskland.

- Hvorfor ikke bli operert etter Norges VM-kvalkamper?

— Klubben vil ha meg tilbake så fort som mulig. Jeg har spilt med bruddet i hånden en stund, og det måtte fikses en eller annen gang, sier bergenseren, som har innfunnet seg med avgjørelsen.

— Jeg hadde lyst til å spille VM-kval også, men hovedarbeidsgiver vil ha meg klar til sesongstart, og vi ble enige om at det skulle gjøres nå. De var snille da de lot meg spille OL-kval i april, sier høyrebacken.

Mange leser denne i dag:

Berge lager ikke bråk

Landslagssjef Christian Berge har også akseptert Löwens beslutning om å sende Reinkind til operasjonsbordet før Norge møter Slovenia 11. og 15. juni.

— Det er lite vi har å si på det.

- Er det fordi Norge er en liten håndballnasjon at vi må akseptere sånt?

— Nei, det vet jeg ikke. Han tjener til livets opphold i klubben, og dette er noe vi ikke får gjort noe med.

- Hadde han fått vente hvis det var tyske landslaget han skulle spille for?

— Det vil jeg ikke spekulere i, sier Berge, som kan trøste seg med at når den ene høyrebacken forsvinner ut, kommer den andre tilbake. Kent Robin Tønnesen skadet seg før OL-kvaliken, men var tilbake tirsdag da Norge slo Hviterussland i hallen i Follo som stadig bytter navn.

Ute i to-tre måneder

Reinkind har spilt lenge med brudd i båtbenet i høyrehånden, altså ikke den han skyter med.

— Det er fordi det har vært i høyrehånden at jeg har kunnet spille så lenge. Problemet har vært å skulle ta i mot i forsvar. Nå skal de inn med noen skruer og greier. Det skal bli godt å få orden på det igjen, sier 23-åringen, som regner med to-tre måneders avbrekk.

Hvis formen er god, reiser han tilbake til Norge mandag. Og holder formen seg til torsdag, drar han kanskje fra Bergen til Stavanger for å se Norges avgjørende VM-kvalkamp mot Slovenia i en utsolgt Dnb Arena.

Men for Rhein-Neckar Löwen er det viktigere at Reinkind blir klar til seriestart enn at Norge kommer til VM.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport og få gratis samlivsråd for sommeren, alt du trenger og ikke trenger å vite om EM i Frankrike: