Alt annet enn seier over det allerede nedrykksklare hjemmelaget ville vært en stor sensasjon, men Flensburg-Handewitt håpet helt til det siste på en håndsrekning som kunne gi laget tittelen.

Flensburg tok en klar hjemmeseier over Bergisch, men endte poenget bak Rhein-Neckar Löwen, som gjorde kort prosess.

Kiel ble nummer tre, seks poeng bak den nye mesterklubben.

– Ubeskrivelig

– Alle kjenner vår historie og hvor lenge vi har jobbet for dette. Det er ubeskrivelig å ha greid det, sa lagkaptein Uwe Gensheimer etter kampen.

Han har i mange år vært Mannheim-klubbens store stjerne, men han skal neste sesong spille for Paris Saint-Germain. Nå forlater han klubben som mester, etter at Rhein-Neckar Löwen både i 2014 og 2015 ble knepent slått til 2.-plass av Kiel.

– Det er ikke godt for humøret når man stadig får høre at man er i en klubb som aldri vinner noe. Denne tittelen betyr alt, sa Andy Schmid, som ble kåret til årets spiller i klubben.

Schmid var toppscorer søndag med åtte mål, fulgt av Gensheimer og Reinkind med sju hver.

Mot alle odds

«Løvene» har fått mye ros for sitt attraktive spill, men lenge tvilte mange på at det noen gang ville holde til seriegull. Riktig nok vant klubben EHF-cupen i 2013, men det var inntil søndag eneste tittel i klubbens historie.

Den danske treneren Nikolaj Jacobsen får mye av æren for triumfen. Han overtok i 2014 et lag som hadde mistet seriegullet med to måls margin. Han bygget opp selvtilliten og opprettholdt nivået selv om budsjettet stadig måtte slankes og klubben mistet klassespillere som Niklas Landin og Bjarte Myrhol.

Rhein-Neckar Löwen svarte kritikerne som trodde at klubben ikke lenger ville hevde seg blant de beste, og søndag ble sesongen kronet med alle tiders seiersfest.

– Nå vil vi bare ha med oss trofeet, og så skal vi til Mannheim for å feire, sa Hendrik Pekeler. (©NTB)