Tore Asheim, Viking-supporter

Det var med blandede følelser jeg tok turen tilbake til Viking Stadion på lørdag. Jeg hadde allerede resignert meg til det faktum at vi nok kom til å tape, og at vi kom til å tape overbevisende. Mot det laget jeg, som skrevet om tidligere, virkelig ikke kan utstå. Det er dog sånn sett greit at vi absolutt ikke tapte pga. dommeravgjørelser eller urettferdighet, vi tapte fordi vi rett og slett fremstod som et elendig fotballag. Ingenting stemte. For noen. Spillerne var rett og slett en skam for klubben.

Jeg har tidligere skrevet at jeg mener Kjell Jonevret er helt feil mann for dette laget. Han kommer ikke til å få dem videre. Jeg spådde også en 9.-plass, men om det vi har sett de fire første kampene er en indikasjon på noe som helst, er jeg redd for at vi fort kan befinne oss enda lengre ned under hans ledelse. Det virker rett og slett ikke som spillerne tror på hans ledelse.

Les alt fra Aftenpostens-supporterside her!

Hoseth har glemt

At vi nå, etter fire måneder med fokus på en taktikk, skal begynne å vike fra denne allerede sier egentlig sitt. Det er vanskelig å tro på en treners prosjekt når han ikke tror på det, uten at det unnskylder at Magne Hoseth tydeligvis har glemt hvordan han skal slå en pasning eller at markeringsspillet er svakere enn hos et Zdenek Zeman-lag.

Ingen Viking-spillere leverte mot Rosenborg, mener Viking-supporter Tore Asheim. Heller ikke Magne Hoseth. Foto: Vegard Wivestad Grøtt, NTB scanpix

Det er rett og slett fryktelig å se ørten støttepasninger, attpåtil av den unøyaktige sorten, og se en spiller som Yann Erik de Lanlay bli sløst bort. Han virker å ha mistet troen, og det kan jeg godt forstå. Han er i ferd med å stagnere kraftig i klubben, og er egentlig en som for egen del burde vært et helt annet sted enn i Stavanger.Samtidig som spillere og trenere viser seg å være relativt ubrukelige på banen, har vi det som foregår i styrerommet. Der Viking FK trumfet igjennom sitt styre, og dermed ønsker ikke de toneangivende aksjonærene i Viking å bidra med mer penger. Og dermed har vi ikke råd til forsterkninger i sommer, selv om gudene vet hvorfor en vil gi mer penger til Kjell Jonevret som sportslig ansvarlig. Det er litt som når Uwe fikk fyken i 2009, det er begrenset hvor mye penger du gir til noen som ikke klarer å forvalte det han allerede har fått til rådighet.

Ingen tvinger deg til å være her

Det er også begrenset hvor mye tålmodighet en har med en trener som stadig vekk klager på sine ressurser. Det finnes klubber som har langt bedre resultater som opererer på et langt mer begrenset budsjett enn Kjell Jonevret. Om han ikke føler han får det han fortjener, si opp. Enkelt. Ingen tvinger deg til å være her i fattige Viking.

For selv om vi er fattige, har det fremdeles blitt brukt millioner på Mets og våre to flygende nigerianere, samt at det er Jonevret som er ansvarlig for innkjøpet av Thioune. Med sin lønn som hører mer hjemme i 2006 enn 2015. Den hørte egentlig ikke hjemme da heller, men da hadde vi ikke store problemer med å betjene slikt.

Så da er vi der vi er. Et styre som ryker uklar med de pengesterke, en trener som er mest opptatt av å redde sitt eget skinn og se bra ut i mediene, og en spillertropp som faktisk er dårligere på papiret enn det Brann rykket ned med ifjor. En tropp Kjelle har satt sammen siden han kom hit. Vi gleder oss til resten av sesongen Viking, dere er en sann fornøyelse å følge.