Tore Asheim, Viking-supporter.

Jeg snakker om laget med legeerklæringer, laget med en trener som filmet seg til straffespark mot Viking på Lerkendal for mange herrens år siden (jeg skal her være rettferdig, han ba faktisk om unnskyldning når han var assistent her), laget som stjal Sigurd Rushfeldt fra oss. Laget som omtrent alltid ble favorisert av dommerne mot oss. og andre. LES MER: Alle innlegg fra Aftenposten Supporter

Jeg snakker selvfølgelig om det som for lenge siden var hele Norges Rosenborg.

Utilslørt bitterhet

Jeg skal være ærlig, dette er utilslørt bitterhet. Det kan til og med være en selektiv hukommelse. Det får så være. Rosenborg har alltid vært det laget som det har vært deiligst å slå. Ikke at vi har vært bortskjemt med det de siste årene.

Kanskje med unntak av en vennskapskamp her og der, i vår tradisjonelle generalprøve. De har til og med gått fra oss på den «forrektige» maratontabellen, den fra 1948. Det var egentlig et ekstremt hardt slag.

Det var ille nok at de var foran på den fra 1963, men ingen i rett del av Rogaland anerkjente denne som den korrekte. Det var og ble den fra 1948. Nå kan jeg egentlig ikke vedkjenne meg den heller, all den tid Rosenborg er foran oss.

Egentlig har det ikke vært så sterkt hat mot Rosenborg de siste 2-3 årene. Vi har hatt mest med oss selv å gjøre, og det har ikke vært legeerklæringer og selvforherligelse av seg selv som fair-play forkjempere i samme slengen.

Pelus akutte krampe

John Pelu-saken fra 2008 står igjen som selve symbolet på alt som var feil med Rosenborg. De kunne tatt straffen i etterkant som menn og bidratt til å få noe på gang mot filming i norsk fotball.

Men neida.

John Pelu deiset i bakken med aklutt krampe i den mye omtalte situasjonen på Lerkendal i 2008. Foto: NTB Scanpix

Der skulle en finne alle unnskyldninger. Nils Skutle triumferte med et bilde som visstnok viste et grep Ragnvald Soma hadde på hånda til Pelu, men det endte med en legeerklæring om akutt krampe. Javisst, ja. Den trodde alle på.Men selvsagt, en har gode minner om Rosenborg også i Stavanger. På denne siden av 2000-tallet er det spesielt tre kamper en har friskt i minne.

Snudde til seier under Hodgson

4-3 kampen som åpnet serien i 2001, der Viking tidvis rundspilte Rosenborg og Brede Hangeland hadde så full kontroll på Bent Skammelsrud at jeg er usikker på om Bent forsvant ut av den lomma før han la opp. I den kampen var det egentlig Erik Nevland som imponerte mest.

Så det neste året kom Morten Berre tilbake på lån fra St. Pauli, klippet ned nevnte Skammelsrud (ok, han var vel ute av den lomma) før 10 sekunder var gått, og dominerte kampen i stor grad. Noen sier han filmet seg til et straffespark. Jeg nøyer meg med å si at han falt noe lett. Og det ble rødt til Odd Inge Olsen. Vi vant 2-0. Til sist har vi faktisk en kamp fra Viking stadion. Utrolig nok har en gode minner derifra også. Rosenborg ledet 2-0 i 2005, men i strålende sommervær klarte Viking, under dagens engelske landslagstrener, å slå tilbake. Og vi vant 3-2. ## Takk skal du ha, Trygve

Ellers er det ikke mange gode minner mot Rosenborg å skrive hjem om fra Viking stadion. La oss nå endelig håpe at søndagen blir forskjellig, og at vi kommer fra det med en seier. Gjerne av den virkelig kontroversielle sorten.

11102954_513600406889_6024439365418492818_n (2).jpg

PS! Fikk mange gode tilbakemeldinger på forrige artikkel jeg skrev om Viking og supportersanger. Vel, dette bildet er av en jeg ba om unnskyldning for ved gjentatte anledninger i den artikkelen. Tusen takk til Trygve Wiese for denne fantastiske samlingen av musikalske godbiter. Alle julegavene for i år er sikret.