På grunn av sterkt sprikende oppfatninger blant Viking-skribentene kommer vurderingen av Stavanger-klubben i tre deler.

Først den optimistiske, signert Tore Tobiassen:

Viking kan sikte seg inn på en tredje— eller fjerdeplass.

*** LES OGSÅ: Alle Supporter-innleggene om Viking**

Spillermaterialet til Viking er bedre i år enn i fjor. Offensivt er vi styrket, og forhåpentligvis er forsvaret det samme. Anthony J. Soares har spilt mye i Major League Soccer. Det blir spennende å se.

Tore Arholm Tobiassen, Viking-supporter og Aftenposten-skribent. Foto: Aleksander Andersen

På kantene er vi best i landet. Yann-Erik de Lanlay har vært på landslaget flere ganger allerede. Han har teknikk og kan drible av et par mann. Han er ikke målfarlig nok, men nå får han en rolle hvor han kan skjære inn fra venstrekanten. Han får ballen mer i beina, og blir mer involvert i spillet. Han tror jeg får sitt definitive gjennombrudd i år.Steinthor Thorsteinsson gjorde det veldig bra i Sandnes, selv om han ikke hadde en veldig god Viking-sesong i fjor. Zymer Bytyqi var den yngste spilleren i Tippeligaen før Martin Ødegaard kom og tok den rekorden. Han er et supertalent som ikke fikk det til i Salzburg, men som nå har bedre rammer rundt seg. Og så har du han ene nigerianeren.

*** SAMLESIDE: Les mer fra Aftenposten Supporter**

Det er også to veldig gode, offensive backer i Kristoffer Haugen og Andre Danielsen. Haugen ble løftet frem av Lars Tjærnås foran fjorårssesongen som et av de største talentene å se opp for. Han fikk mye av sesongen ødelagt av skader, men er en moderne, offensiv back. Han har en vanvittig god venstrefot, med kreminnlegg og veldig gode skudd. I tillegg har han fart og er solid defensivt.

Får vi det til å fungere i midten bak, så har vi nok å spille på sentralt på midten. Det er også noen små spørsmålstegn ved spissene.

Jon Dadi Bödvarsson, han holder jo Vidar Örn Kjartansson ute fra landslaget. Fjorårets toppscorer i Tippeligaen spiller ikke for Island, fordi Bødvardsson spiller i stedet. Han har ikke fått det helt til i Viking ennå, men nå får han en makker med seg på topp. Han og Veton Berisha kan bli veldig bra.

Det blir også spennende å se hva de to, nye ungguttene fra Nigeria får til.

Så den mer skeptiske utgaven, signert Tore Asheim

Jeg er ikke veldig optimistisk på lagets muligheter i årets sesong.

Slik jeg ser det er ikke Jonevret rett mann for jobben, og selv med ny assistent på plass tror jeg ikke det vil gi en stor forbedring. Jeg er heller ikke overbegeistret for hans klagesang til mediene når det gjelder penger.

Tore Asheim, Viking-supporter og Aftenposten-skribent.

Rent spillermessig er laget helt ok, hverken mer eller mindre. Med unntak av keeperposisjonen, der begge er altfor langt unna det nivået en Tippeliga-spiller skal ha. Dette vil medføre mange poengtap utover året, sammen med vår manglende evne til å skape målsjanser.Målsjanser som Veton Berisha eller Bødvarsson uansett ikke scorer på. Viking som klubb har et stort problem når toppscorer er Vidar Nisja. All ære til ham, men det sier alt.

Så kort oppsummert, feil trener, for dårlige keepere og en ikke optimal spissituasjon.

9. plass er mitt stalltips for årets Viking-utgave.

Til slutt en noe mer avventende Tommy Nærland

Det er mye ungt og spennende i laget, vi har også fått inn en ny assistent som ønsker å spille attraktiv fotball. Har variert en del i oppkjøringen, men virker som laget har et bra toppnivå.

Tommy Nærland, Viking-supporter og Aftenposten-skribent. Foto: Anders Minge

Forventningene er ikke skyhøye i Stavanger, men forhåpentligvis kan vi bli positivt overrasket over årets Viking lag.Kjell Jonevret er på utgående kontrakt og vet han må levere i år. Veton Berisha virker friskere enn på lang tid, forhåpentligvis kan han ta et stort steg på veien mot toppscoreren vi har savnet helt siden Peter Ijeh var i klubben.