EM 2016 endte i katastrofe for Wayne Rooney (t.v), Harry Kane og resten av England. EM 2016 endte i katastrofe for Wayne Rooney (t.v), Harry Kane og resten av England. Foto: Yves Herman, Reuters

- Det verste resultatet i engelsk fotballhistorie

Engelske fotballeksperter i sjokk etter tapet for Island.

ENGLAND — ISLAND 1-2

Nok en gang var det knyttet store forventninger til det engelske landslaget før et mesterskap, nok en gang endte det i nedtur. For et sensasjonelt tap for Island i åttendelsfinalen er eventyret over for England, som nå må reise hjem etter ett tap på fire kamper.

Og som vanlig er ikke engelske eksperter nådige med hva landslaget presterte. Spillerne møtte pipekonsert i sluttminuttene, og blant andre Gary Lineker og Matt Lawton mener mandagens tap er det svakeste i Englands fotballhistorie.

— Det verste nederlaget i vår historie. England slått av et land med flere vulkaner enn profesjonelle fotballspillere. Bra gjort, Island, skriver tidligere landslagshelt Gary Lineker på Twitter.

Det samme mener Daily Mail-journalist Matt Lawton.

- Det verste resultatet i Englands fotballhistorie. Bare forferdelig, skriver han på det sosiale mediet.

Tidligere Manchester United— og England-spiller Rio Ferdinand er også kritisk til hva det engelske landslaget presterte.

- For en sportsprestasjon av Island. Men å gå inn til en turnering uten å vite hva som er det beste laget. Passet formasjonen våre spillere. Ikke etter min mening, skriver han.

Også Jamie Carragher, tidligere Liverpool- og England-stopper hyller den sensasjonelle Island-seieren.

- Kreditt til Island som er fantastisk organisert. De har ikke tapt så langt i EM, og endte foran Nederland og Tyrkia i kvalifiseringen. Utrolig prestasjon, skriver han.

Som mange andre er han kritisk til Roy Hodgsons menn i åttendelsfinalen. Rett etter kampslutt ble det også klart at Hodgson er ferdig som England-trener.

- Åpenbart må Roy gå, men spillernes prestasjon var en skam, mener Carragher.

Hør Aftenpodden Sport hvor EM slaktes, kvinnehets diskuteres og norske lags sjanser i Europa vurderes: