Newcastle får i overkant av 300 millioner kroner inn på konto etter at de solgte sitt spisstalent, Andy Carroll, like før haspene ble satt på overgangsvinduet.

Statistikksenter Premier League:

Pengene som nå strømmer inn skal ikke gå i det uuttømmelige sluket som er helt vanlig drift av en Premier League-klubb. Det har Alan Pardew fått lovnad på fra Newcastles eier Mike Ashley.

— Ashley var enig om at alle pengene fra Carroll-salget skal gå til styrking av stallen. Til Newcastle-tilhengerne er nå det den viktigste beskjeden jeg kan gi dem, sier Pardew til BBC.

(Artikkelen fortsetter)

Alan Pardew og Andy Carroll fikk noen uker sammen i Newcastle. (Foto: Scanpix)

Det har blitt antydet at Andy Carroll ble tvunget til å be om å bli solgt. Alan Pardew innrømmer at han selv ba Carrol om å søke om å bli overført til en ny klubb.

— Carroll sa at han ønsket seg en ny kontrakt med klubben. Hvis ikke ønsket han tillatelse til å snakke med Liverpool. Jeg sa at dersom det var slik, så ville jeg ha det skriftlig. Det fikk jeg, forteller Alan Pardew om det som skjedde de siste dagene før overgangssirkuset tok helt av på den siste dagen før det hele var over.

Enden på visa ble at Newcastle ikke klarte å si nei til tilbudet fra Liverpool.