Manageren sier til The Independent at Andy Carroll ikke ble presset ut av klubben. Carroll satte engelsk overgangsrekord da han forlot Newcastle til fordel for Liverpool.

— Vi har ikke tvunget noen ut. Han signerte femårs-kontrakt med oss i oktober og om han skulle fornyet den i januar, hvor ville det da ha stoppet, sier Pardew.

Ønsket ny kontrakt

Spekulasjonene rundt Carrolls overgang startet med noen tekstmeldinger, som kunne tyde på at spilleren selv følte seg presset ut av klubben. Pardew benekter dette og sier at Carroll ønsket en forbedret kontrakt med klubben.

- Personlig er jeg skuffet. Han er en fantastisk gutt, men det er hans valg og man kan ikke forandre det, sier Pardew.

Uenig

Hovedpersonen selv er av en annen oppfatning. Carroll mener han ble presset ut, grunnet den enorme overganssummen.

- Jeg var ikke ønsket av dem og de gjorde det klart at de ville ha pengene, sier Carroll til Evening Chronicle, ifølge Sky Sports .

Ifølge avisen skal spilleren være oppgitt over å forlate Newcastle.

— Jeg ville ikke dra. Gjør det klart at jeg ikke ville dra, skal Carroll ha fortalt.

Skadeplaget

I det første offisielle intervjuet til Liverpools hjemmeside har dog pipen fått en annen lyd. Carroll snakker naturlig nok varmt om sin nye arbeidsgiver.

– Det er fantastisk å være her. Liverpool er en massiv klubb, sier Carroll.

– Hva tenkte du da du fikk høre om Liverpools interesse?

– Jeg ble litt overrasket, og jeg visste ikke helt hva som foregikk. Når jeg fant ut at interessen var ekte og at jeg hadde muligheten til å komme hit, så visste jeg at dette var en stor mulighet for meg, og at jeg bare måtte gripe den, sier han.

Spissen får nummer ni i Liverpool, og det bærer med seg et visst press da både Ian Rush, Robbie Fowler, og selvsagt Fernando Torres har båret nummeret på ryggen.

Carroll er fortsatt skadet, og det er usikkert når han kan få sin debut for Liverpool. Han lover imidlertid å bevise at han er verdt de 323 millionen klubben betalte for ham.

– De har brukt masse penger for å få meg hit, og jeg ønsker bare å betale tilbake det de har brukt. Jeg kommer til å gjøre mitt beste, og jeg mener jeg kan gjøre det. Jeg ønsker å vinne trofeer med denne klubben, og hjelpe klubben fremover, sier Carroll.