BEITOSTØLEN (adressa.no): Landslagssjef Vidar Løfshus har gjennomført det mye omtalte møtet med Petter Northug og hans nærmeste støttespillere. Der skulle flere temaer tas opp, blant annet kritikken skistjernen kom med mot skiforbundet i boka «Northug — en familiehistorie» tidligere i høst.

Servicemannen til Kuusamo

Løfshus bekrefter overfor adressa.no at møtet er gjennomført, men vil ikke si noe om det som kom frem i boka.

— Jeg kommenterer ikke det. Det blir en sak mellom meg og Petter. Vi snakket om mye forskjellig, men jeg har ikke lyst til å snakke om detaljene. Vi skal samarbeide og ikke samarbeide gjennom mediene. Det var et av temaene vi diskuterte, sier landslagssjefen til adressa.no.

Et annet tema som ble diskutert var Northugs bruk av private hjelpere når han fra mandag blir en del av landslaget. Sist vinter ble Northugs private støtteapparat nektet inngang til deltagerlandsbyen i OL. Løfshus har vært tydelig på at han mener landslagets støtteapparat er godt nok. Nå åpner han imidlertid for at Northug kan ta med hvem han vil, også til ski-VM i Falun.

Northugs private servicemann Tobias Dahl Fenre blir å se i landslagsdrakt allerede i Kuusamo neste helg, og vil også bli en del av landslagets støtteapparat senere i sesongen. Skistjernens trener Stig Rune Kveen får også mulighet til å bli med på de konkurransene han ønsker. Kveen blir riktig nok ikke en del av landsalgets støtteapparat.

Kveen får bli med

— Kveen blir nok med litt. Vi kommer ikke til å nekte ham å bo på samme hotell som oss. Han bestiller alt selv og må skaffe seg akkrediteringer på egen hånd. Dette gjelder også de andre Northug ønsker skal være med. Det er greit så lenge de kommuniserer med oss at de er til stede.

Kveen gis dermed også mulighet til å følge Northug tett under VM i Falun. Der blir det imidlertid ikke mulig for ham å bo på samme hotell som det norske landsalget.

— Han vil nok operere med eller mindre på egen hånd. Petter har ikke satt noe krav om at hans hjelpere må inn i landslagets støtteapparat, forklarer Løfshus til adressa.no.

Manager Are Sørum Langås ser på det som uproblematisk.

— Vi har ordnet oss for lenge siden i Falun, sier han til adressa.no.

Tror de slipper å krangle

Løfshus mener dialogen mellom Northug-leiren og landslaget er bedre enn på samme tidspunkt i fjor.

— Vi prater veldig bra sammen og det er positivt.

- Forventer du en konfliktfri vinter?

— Ja, faktisk gjør jeg det. Vi er så innsilt på å samarbeide. Vi er veldig enige om hvordan vi skal gjøre det fremover, sier Løfshus.

Petter Northug vant sprinten Beitostølen søndag, foran Sondre Turvoll Fossli og Johan Kjølstad. Dermed kan Strindheim-løperen være godt fornøyd med åpningshelga, selv om det ble en nedtur med 23. plass lørdag.

Are Sørum Langås ser i likhet med Løfshus for seg en vinter fri for konflikter.

— Hvis vi gjør det vi ble enige om i møtet, så er dette helt uproblematisk, sier han til adressa.no.

Petter Northug blir en del av landslaget fra og med mandag.