Det ble en vanvittig innspurt. Petter Northug gikk seirende ut etter å ha hentet inn luken til Turvoll Fossli på oppløpet. Kjølstad ble nummer tre.

— Det føles helt greit å vinne. Det viktigste er gjennomkjørigen med fire harde heat og litt fart i kroppen, sa Northug til NRK.

Han viste fine takter før neste helgs verdenscupåpning i finske Kuusamo.

— Man må la en gammel veteran vinne innimellom. Jeg vet at han er rask på oppløpet, sa Turvoll Fossli med et smil om munnen til NRK.

— Fossli raskest i prologen

— Hyggelig å se Petter gjøre det bra, sa sprinttrener Arild Monsen.

Sondre Turvoll Fossli var raskest blant mennene i prologen i sprinten i langrennsåpningen på Beitostølen søndag. Pål Golberg og Ola Vigen Hattestad fulgte nærmest. Petter Northug gikk inn til niende beste tid. Martin Johnsrud Sundby stilte ikke.

På herresiden kom disse seg til finalen etter utslagsrundene: Sondre Turvoll Fossli, Johan Kjølstad, Timo Andre Bakken, Petter Northug, Ola Vigen Hattestad og Pål Golberg.

Kvåle vant kvinneklassen

Verken Marit Bjørgen eller Therese Johaug gikk sprinten. Slovenske Katja Visnar var raskest i kvinnenes prolog, foran Kari Vikhagen Gjeitnes.

Fire norske kvinner kom seg til finalen i tett snødrev på Beitostølen: Ingvild Flugstad Østberg, Barbro Kvåle, Kari Vikhagen Gjeitnes og Kathrine Harsem.

I en spennende og tett finale var det Barbro Kvåle som stakk av med seieren. Vikhagen Gjeitnes og Harsem fulgte på de neste plassene, mens Flugstad Østberg måtte ta til takke med den sure fjerdeplassen.

— Det sykeste jeg har opplevd! At jeg skulle vinne hadde jeg aldri trodd, sa en storfornøyd Kvåle til NRK like etter seieren.