I en The Guardian-artikkel skrevet av den velrennomerte journalisten Guillem Balague, påstås det at Cristiano Ronaldo kaller Lionel Messi for en «drittsekk» innad i Real Madrid-garderoben.

Ikke nok med det: Hvis han ser noen av lagkameratene snakke med sin største fotballrival, får lagkameraten det samme kallenavnet, skriver Balague.

Cristiano Ronaldo mottar her Gullballen. Til høyre ser du FIFA-president Sepp Blatter, i bakgrunnen Brasil-legenden Pelé. Foto: Ap

På sin Facebook-side tar Real Madrid-stjernen sterkt avstand fra påstanden, og varsler rettslig oppgjør.– Det sirkulerer nå rykter i mediene om at jeg angivelig skal ha kommet uakseptable bemerkninger overfor Lionel Messi. Dette er absolutt ikke sant, og jeg har forsikret meg at advokaten min tar ansvar for å saksøke de ansvarlige, skriver Ronaldo.

— Har stor respekt

Cristiano Ronaldo og Barcelonas Lionel Messi har vært denne planetens to suverent beste fotballspillere de siste årene. De to superstjernene har knivet om Gullballen – Balllon d’Or, prisen for årets beste fotballspiller – helt siden Ronaldo vant den for første gang i 2008. Messi vant prisen både i 2009, 2010, 2011 og 2012, før Ronaldo vant for andre gang for året 2013. Forholdet mellom de to har virket ganske iskaldt, men Ronaldo avviser at han mangler respekt for sin største rival.

– Jeg har stor respekt for alle mine profesjonelle kolleger, og Messi er selvsagt intet unntak, skriver Ronaldo på Facebook.