Da rike oljesjeiker fra Abu Dhabi kjøpte Manchester City i oktober 2008 startet en ny tidsepoke i den tradisjonsrike klubben.

To Premier League-titler er den imponerende fasiten foreløpig, men nå forventes det suksess i verdens viktigste klubbturnering.

For fjerde året på rad er City i ferd med å mislykkes i Champions League, denne gangen allerede i gruppespillet.

Det var lite som stemte for Sergio Aguero og Manchester City mot CSKA Moskva. Nå ligger de på sisteplass i sin gruppe. Foto: Reuters

Etter onsdagens tap for russiske CSKA er City to poeng bak Roma og onsdagens motstander. I neste kamp venter suverene Bayern München. Taper City der, og det blir en vinner i oppgjøret mellom de to andre i gruppen, er City allerede ute.

To røde

Det begynte på verst tenkelige vis for hjemmelaget. Seydou Doumbia sendte russerne i ledelsen allerede i det andre minutt, da han headet et frispark i mål. Yaya Toure glapp markeringen, men rettet det greit opp da han banket et frispark i krysset seks minutter senere. Dermed kunne det se ut til at City skulle ta med seg godfølelsen fra helgens derbyseier mot Manchester United også inn i Champions League.

34 minutter ut i omgangen kom de imidlertid grundig ned på bakken igjen. En horribel klarering fra Gael Clichy traff Bebars Natcho. Med sin andre målgivende for kvelden fant han Doumbia, som enkelt satte inn sitt andre mål for dagen.

City lå altså under 1–2 til pause, likevel klarte de lyseblå å pådra seg to røde kort i annen omgang. Først ved Fernandinho, som fikk to gule.

To gule skulle også CSKAs svenske ha hatt. Pontus Wernblom rev ned Sergio Agüero, men dommeren ga i stedet kortet til Roman Eremenko.

Dermed var City en mann mindre, og ni minutter før full tid fant Yaya Toure ut at han skulle dytte til en motstander.Rødt kort, og dermed var oppgaven nesten umulig.

I det overtiden tok til fikk også Sergio Agüero gult kort for å prøve å filme seg til straffespark. På overtid gikk Aguero i bakken nok en gang, og nå burde nok argentineren fått straffe.

City-fansen pep både mot eget lag og dommeren.

Det vil seg ikke i Champions League for City.

– Det er vanskelig å forstå hvordan vi kunne spille så dårlig helt fra start. Vi opptrådte nervøst og ga bort to enkle mål. Vi spilte ikke, og viktige spillere presterte ikke, sa City-manager Manuel Pellegrini.