Start 2-trener Fredriksen seiler opp som det soleklare førstevalget som ny Start-trener etter at Arne Sandstø sa opp stillingen sin med umiddelbar virkning mandag.

Fredriksen, som de siste årene har trent Starts rekruttlag, fikk det midlertidige ansvaret etter Sandstøs avgang. Etter det Fædrelandsvennen erfarer kan stillingen bli permanent innen kort tid.

Web-TV:

— Vi handler raskt, og satser på å ansette en ny trener innen en dag eller to, sier sportsdirektør Svein Mathisen til fvn.no.

LES OGSÅ:

- Blir det Frode Fredriksen?

— Vi må se på det totale, og vi skal ha et par samtaler før jeg kan gå ut med noe mer. Men vi skal ha en trener på plass i dag eller i morgen, fortsetter en kryptisk Mathisen.

Forskutterer ikke noe

Fredriksen gjorde ikke så mye ut av seg når han hadde sin første økt som midlertidig A-lagstrener under Starts kondisjonsøkt i Sørlandshallen i dag.

— Jeg hadde en svært tilbaketrukket rolle i dag. Det var lagt opp til et løp i forhold til hva laget skulle gjennomføre, så vi gjorde ingen endringer på det, sier Fredriksen.

37-åringen var til stede under hele treningen, men det var fysisk trener Jørg Inge Stray Pedersen som hadde ansvaret for økten, som besto av oppvarming samt fireminuttersløp på Start-spillerne.

- Det gikk greit , sier Fredriksen.

- Hvordan ser du på muligheten til å bli ny Start-trener?

— Det får komme litt i andre rekke. Nå må vi først og fremst konstatere at Start og Arne Sandstø skilte lag i går, så må klubben finne ut hva den ønsker. Det er ikke noen vits å forskuttere noe, sier Fredriksen.

- Tydelig på roller og struktur

— Hvis jeg får et tilbud så må jeg være trygg på at det er en riktig løsning for meg, og en riktig løsning for Start, legger han til.

- Hva kan du tilføre Start som trener?

— Jeg kan tilføre tydelighet i forhold til roller og struktur. Jeg har såpass stor tro på meg selv, og jeg er sikker på at jeg kan formidle hva jeg vil, og hvordan laget skal spille – og adoptere det inn i gruppen, sier Fredriksen, som kjenner klubben godt etter å ha vært trener for Start 2 i tre sesonger.

— Det er nok en fordel, sier Randesund-mannen.