Fotball Herrer4 runde i cup Start - FK Haugesund 0 - 1Kristiansand stadion25.07.07Foto: Tomas Rolland, Digitalsport Ole Martin Årst - Start - Foto: Tomas Rolland - Digitalsport

WEB-TV: Sandstø ferdig i Start

Arne Sandstø er ferdig i Start. Det ble klart etter dagens evalueringsmøte på Sør Arena. Arne Sandstø forlot Sør Arena like før klokken 14.00 mandag ettermiddag. Da skulle han ha ledet Start-spillerne som trente på treningssenteret Oxygo.

Les også:

Argumentet er at klubbledelsen og treneren er på kollisjonskurs når det gjelder klubbens mål.

— Dette har vært en lang prosess. Det er viktig å understreke at dette har ingenting med spillere inn og ut å gjøre. Dette handler om at vi er veldig ueninge i hvordan vi skal håndtere prosessene med å tilegne oss eliteserienivå. Min og ledelsens sportsplan er ikke forenbart, sier Sandstø til fvn.no.

- Hva er planene dine fremover?

— Nå skal jeg ta meg en flott ferie, og slappe av, sier Sandstø.

Start 2-trener Frode Fredriksen vil inntil videre lede klubbens treninger.

Trist

Sports- og mediedirektør Svein Mathisen presiserer at det kun er uenigheten om klubbens vei videre som er årsaken til at Sandstø er ferdig i klubben.

— Det er selvfølgelig trist at treneren slutter, men hvis noe skulle gjøres var dette riktig tidspunkt, sier Mathisen, som samtidig beklaget at Start nok en gang må på trenerjakt - for åttende gang på ti år.

— Meningen var jo at Arne skulle være her i mange år, sier Mathisen.

Nå starter jakten på en ny trener, og Mathisen lover å ha erstatteren på plass innen 1.januar.

— Det er viktig å ha alt klart når spillerne kommer tilbake fra ferien på nyåret. Vi vil lete både internt og ekstern, sier han.

Delte meninger

Ole Martin Årst uttalte seg i ettermiddag på vegne av spillergruppen.

— Det var selvfølgelig blandede reaksjoner blant spillerne, og det er helt naturlig i en stor gruppe. Likevel stiller vi oss bak den løsningen som har kommet, sier han, og presiserer at spillerne ikke var involvert i avsettelsesprosessen.

. - Vi har hatt et godt samarbeid med Arne, og har ikke vært en del av denne konflikten, sier han.

LES OGSÅ:

Det har blåst kraftig rundt bergenseren den siste tiden, og det var trolig uttalelsene han kom med i Fædrelandsvennen 22. oktober som var en av de utløsende årsakene til at konflikten med ledelsen kom til overflaten.

Start-treneren gikk i intervjuet hardt ut mot Start, og han sa blant annet at Starts heistilværelse ville fortsette dersom hele klubben ikke snart kunne enes om en realistisk langtidsmålsetting. Sandstø uttalte også at han hadde forventet større ressurser, og at flere av Start-spillerne ikke har vist nok treningskultur.

Ferdig etter evalueringsmøte

Uttalelsene utløste krisemøte der Skisland, sports- og mediedirektør Svein Mathisen og Sandstø var samlet. Her fikk Arne Sandstø, etter det Fædrelandsvennen vet, klar melding: Et nytt utspill av samme sort vil bety slutten på trenerjobben i Start.

I dag var Sandstø innkalt til et evalueringsmøte på Sør Arena.

Da han kom ut derfra ble det lagt ut en melding på hjemmesiden at han hadde sagt opp stillingen som Start-trener.

Sandstø ble ansatt dagen etter nedrykket i fjor – som den fjerde treneren siden sommeren 2006. Svein Mathisen innrømmer at de hyppige trenerskiftene ikke er bra.

— Nå må vi forsikre oss om at den nye treneren er enig i de målene klubben har satt seg, sier han.

Sandstø overtok etter Benny Lennartsson som ikke klarte å redde Start fra nedrykk.

Før det trente Sandstø Odd i sju sesonger. Han hadde opprinnelig kontrakt med Start ut 2010. Vi kommer med mer.