WEB-TV: Sandstø ferdig i Start

— Frode Fredriksen er en sterk kandidat, bekrefter administrerende direktør Jan Oddvar Skisland overfor fvn.no – et par timer etter at han fikk Arne Sandstøs oppsigelse på bordet.

Etter det fvn.no erfarer har det allerede vært samtaler mellom Start-ledelsen og Start 2-trener Frode Fredriksen om hovedtrenerjobben i Start. Fædrelandsvennen vet at 37-åringen fra Kristiansand er førstevalget som Sandstøs etterfølger.

- Hvis det skulle komme et tilbud er det ikke tvil at det ville være en stor tillitserklæring, men det er også en stor jobb, sier Fredriksen som har fått beskjed om å ta over treningene inntil videre.

— Det eneste jeg er satt til er å lede treningene i et tidsrom fremover, sier Fredriksen.

LES OGSÅ:

Borgersen aktuell

- Vi skal ha en runde nå med aktuelle kandidater. Vi ser utenfor klubben, men også internt, sier sport- og mediedirektør Svein Mathisen, som langt på vei antydet at en intern løsning er den mest aktuelle.

- Det er viktig at en ny trener er enig i målene vi har satt oss. Vi må også forankre at han er kjent med klubbens kultur og hvordan vi ønsker å fremstå, sier Mathisen.

Etter det fvn.no erfarer er Start-spiller Bård Borgersen aktuell for en trenerrolle. Morten Rønningen – som har signalisert overfor klubbledelsen at han ønsker å bli værende i Start - kan også fortsette i sin stilling. Borgersen kan også være kandidat til å overta jobben som Start 2 trener etter Fredriksen.

Fredriksen har hatt stor suksess med Start 2 og Starts juniorlag – han har blant annet ledet juniorlaget til to NM-gull, og Start 2 til ett opprykk til andredivisjon.

FAKTA

Frode Fredriksen

Alder: 37

Fødested: Kristiansand

Yrke: Trener Start 2 (siden januar 2006)

Klubber som spiller: Randesund, Donn, Vigør, IK Start (97-98, 58 kamper), Lyn, Sandefjord.

Klubber som trener: Start 2

Meritter: Ett opprykk med Start 2 til 2. divisjon. 2 junior-NM-gull.

Aktuell: Fungerende hovedtrener i Start.