– I utgangspunktet har vi sagt at vi ønsker at Mikel får spille i VM, men samtidig må han forholde seg til det regelverket som gjelder. Det som er skjedd er at han har rådgivere som har rådet ham til å bryte både sportslige og arbeidsrettslige kontrakter. Det bør bekymre en del mennesker, ikke minst dere som jobber i mediene, sier Lyn-direktør Morgan Andersen til NTB.

Gjennom helgen har såpeoperaen rundt nigerianske Mikel fortsatt med uforminsket styrke. Spilleren selv befinner seg på hemmelig adresse i London sammen med agent John Shittu, men både VG og Aftenposten skriver at Shittu har lovet å sende Mikel til Paris mandag, slik at han kan slutte seg til den nigerianske VM-troppen.

— Vi mener at John Obi Mikel må til Norge før han kan reise videre til VM. Regelverket til Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) sier at han skal frigis til mesterskapet 14 dager før det starter, og han må forholde seg til regelverket, sier Morgan Andersen.

Saken er sendt til Norges Fotballforbund (NFF), Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) og med informasjon til Manchester United om hvordan saken står, men uansett virker det ikke som om Lyn-ledelsen kommer til å gå inn for at Mikel skal nektes spill i VM.