Norges Fotballforbund (NFF) vil sende en redegjørelse basert på den informasjon som er innhentet så langt.

NFF har i snart to uker arbeidet med å skaffe seg en oversikt over saken, og har mottatt en betydelig mengde informasjon av ulik karakter fra Profile Sport Ltd og FC Lyn Oslo, heter det i en pressemelding fra NFF.

Informasjonen NFF sitter på omfatter nå rundt 400 sider med avtaler og andre relevante dokumenter.

— Ut fra den informasjonen vi så langt har fått inn, er det behov for å gjøre en grundig vurdering av flere aktørers rolle i forhold til fotballens regelverk. Siden saken også dreier seg om forhold mellom aktører i ulike land vil NFF vil arbeide videre med saken i nær kontakt med FIFA, sier NFFs generalsekretær, Karen Espelund.

NFF beklager at det har oppstått en konflikt mellom sterke aktører innen fotballen, som først og fremst rammer fire unge nigerianske fotballtalenter.

— Denne saken har til fulle vist hva som kan skje når det blir snakk om store pengesummer i internasjonal fotball. Dessverre er det først og fremst spillerne som er skadelidende i dette spillet, sier Espelund.

Ettersom det stadig dukker opp nye dokumenter og innspill som kan kreve ytterligere undersøkelser, er det ikke mulig å angi en tidsplan for når saken vil være avsluttet.