MIkel tvers66
Mikel og agent
mikel paris nu tvers
Her er John Obi Mikel og John Shittu på plass på Hotel Mercure i Paris i dag tidlig.<br/> FOTO: SINDRE J. OLSEN
Mikel og Shittu tvers
Mikel og Shittu brød
John Shittu (t.v.) og John Obi Mikel på plass på hotellet i Paris.<br/> FOTO: SINDRE J. OLSEN

Oppdatér saken for å få siste nytt!

I formiddag snakket John Obi Mikel med pressen på Hotel Mercure i Paris.

John Shittu sa i starten av seansen at hverken han eller Mikel ville snakke om Lyn, Chelsea eller Manchester United, men etter hvert ble den "regelen" oversett.

— Jeg elsker fremdeles Lyn. Jeg har gode venner der, og jeg har blitt glad i landet. Nordmenn er gode folk, og jeg vil tilbake til Norge en gang, men ikke nå, sa John Obi Mikel.

Men på spørsmål om hvorfor han har skjult seg i London siden 12. mai, svarte han dette:

— Morgan Andersen presset meg både før og etter jeg skrev under med United. Jeg vil svært gjerne komme tilbake til Norge en eller annen gang, men akkurat nå trenger jeg å renske opp i hodet mitt, sa Mikel.

— Er du redd for Morgan Andersen, spurte en journalist.

— Ja, jeg er redd for ham. Jeg er ingen kriminell - likevel sendte han politiet etter meg, svarte Mikel, og siktet til episoden 11. mai da Mikel og Shittu kjørte avgårde i bil, og Lyn kontaktet politiet for å få stoppet bilen.

John Obi Mikel ankom Hotel Mercure nå i morges sammen med agent John Shittu og Emanuel Sarki, som egentlig er Lyn-spiller, men som ikke har vært i Oslo siden før jul.

I møtet med pressen slo han og Shittu tilbake mot påstandene om at Shittu skal ha kommet med trusler overfor Mikel og familien hans i Nigeria.

— John Shittu har vært på besøk hos min familie, og er en venn av familien. Han har ikke truet min familie. Jeg skjønner ikke hvorfor Morgan sier dette. Dersom dere skrivet at jeg er blitt truet, skriver dere usannheter, sa Mikel.

Både han, Emanuel Sarki, Chinedu Ogbuke og Ezekiel Bala lo og spøkte å virket tilsynelatende lite truet da de satte seg i matsalen i formiddag

Han slutter seg altså nå til Nigerias U20-landslag som lader opp til VM i Paris.

Men det var få som ville vite noe om U20-landslaget på dagens pressekonferanse i Paris.

På spørsmål om Mikel ville spille for Chelsea, sa han dette:

— Jeg vet ikke om jeg vil skrive under for Chelsesa. Jeg vet ikke hva som skjer fremover. Akkurat nå er jeg her for å spille for landet mitt, sa Mikel.

Lyn-direktør Morgan Andersen har tidligere hevdet at Mikel er truet til å stikke fra Norge og Lyn.

— Morgan har mye å bekymre seg for. Men det bryr ikke vi oss om, sa John Shittu.

Lyn-direktør Morgan Andersen sa til Aftenposten i går at klubben ikke kom til å dra til Paris, selv om Mikels entré var annonsert.