Her sitter John Obi Mikel og leser brevet som Aftenposten brakte til ham i Paris.<br/> FOTO: SINDRE J. OLSEN

Det er gått 13 dager siden Mikel stakk fra Norge og gikk i dekning i London. I går dukket han opp i Paris.

18-åringen snakket for første gang etter forsvinningen. Han benyttet anledningen til å gå til frontalangrep på Morgan Andersen.

— Jeg er redd ham. Han prøver å ødelegge min karriére, sa han.

Men Mikel skrev under for Manchester United 29. april virket det som om alt var rosenrødt mellom dem.

Nå hevder nigerianeren at Morgan Andersen nektet ham bistand da han forhandlet med Premier League-giganten om sin personlige avtale.

— Jeg fikk ikke engang lov til å kontakte familien min. Dere skjønner at det var vanskelig.

— Men før du forlot Oslo, sa du at du var truet?

— Jeg ble ikke truet av noen. Det ble heller ikke noen i familien min.

Da den improviserte pressekonferansen var over i går, overleverte Aftenposten en personlig hilsen til Mikel som Morgan Andersen hadde skrevet på vår notatblokk.

"Dine lagkamerater og kolleger savner deg, og vi håper at du har det bra og at du snart vil være tilbake på jobb hos oss" var hovedinnholdet.

Mikel fortrakk ikke en mine da han leste beskjeden fra Andersen. Etterpå trakk han lett på skuldrene, og kom med en klar melding til Lyn-direktøren.

— Hvis Morgan forteller sannheten, kan det kan være mulig å diskutere med ham, og forsøke å finne en løsning. Men om han fortsetter å lyve, vil jeg ikke si noe.

Litt før klokken ni i går morges ankom en trett Mikel Hotel Mercure i Paris sammen med sin agent John Shittu. I den trange resepsjonen hadde et stort norsk pressekorps ventet i over ett døgn. I flere timer var det usikkert om han ville si noe til noen, men til slutt snakket han.

Men alt skjedde i John Shittus stramme regi. Den nigerianske agenten er aldri mer enn et par skritt unna Mikel. I går nektet han først spilleren å svare på spørsmål om Chelsea, Manchester United og Lyn. Som alt annet på den høyst spesielle seansen, skled det helt ut.

Shittu fikk heller ikke med seg at Mikel fikk overlevert en beskjed fra Lyn, som ikke har vært i kontakt med spilleren siden han dro fra Norge.

— Er det aktuelt for deg å spille for Lyn?

— Jeg elsker Lyn. Om jeg har muligheten til å spille for dem igjen, vil jeg gjøre det. Jeg har venner der, og er glad i landet.

— Hvordan ser du på fremtiden?

— Jeg har ingen problemer med fremtiden. Jeg vil fremdeles gjøre det jeg elsker alle mest: Spille fotball.

— For Chelsea?

— Jeg vet ikke. Nå må jeg konsentrere meg om U20-VM.

— Hva skal du gjøre etter VM?

— Jeg vet ikke, svarer han - før John Shittu nok en gang griper inn.

— Vi skal på ferie og kose oss. Så får dere og Morgan bekymre dere, sa agenten.