Håkon Opdal er ute av troppen og Rune Almenning Jarstein befester sin posisjon som førstekeeper på landslaget. Stabæks Jon Knudsen er også med som målvakt, men det skal mye til om det ikke er Jarstein som starter mot Irland onsdag.

Med 190 centimeter, god fysikk og uredd spillestil, er en av Jarsteins største styrker at han er god i feltet. Det vil landslaget utnytte.

— I forrige kvalik hadde vi 22 overgangsmuligheter og scoret på fem, og jeg tror at vi nå kan bli enda bedre. Rune er Norges suverent beste keeper i feltarbeidet og med en slik målvakt kan vi lettere sette igang overganger, sier assistenttrener Ola By Rise til Aftenposten.no.

LES OGSÅ:

Har flere

Jarstein, som fyller 24 år i slutten av september, er enig i beskrivelsen.

- Ja, feltarbeidet er en av mine sterke sider, så jeg håper å bidra der. Jeg synes formen min er god. Jeg har gjort noen feil i høst, men ellers synes jeg sesongen har gått bra. Når keepere gjør feil, blir det veldig synlig. Det er viktig å legge feilene bak seg, og jeg føler at jeg klarer det, sier Jarstein.

Han er Norges tredje førstekeeper på halvannet år, etter at både Thomas Myhre og Opdal ble felt av tabber.

— Det går an å lage kriser av alt, men jeg synes vi har en del keepere med godt toppnivå. Jon Knudsen har stått én dårlig kamp i går, og bare gjort én tabbe bortsett fra det. Håkon kommer når han får trent skikkelig, og man skal heller ikke avskrive Thomas. Samtidig har vi tro på Rune, han er en som kan bli værende førstekeeper lenge, sier By Rise, som selv er den målvakten med flest toppseriekamper i Norge.

Ned i vekt

Jarstein synes han er blitt bedre av å bytte klubb fra Odd til Rosenborg.

— Det tok litt tid i starten, med å flytte på meg for første gang og med å komme inn i et nytt lag med ny keepertrener, men jeg synes jeg har utviklet meg. I tillegg føler jeg meg lettere i kroppen, forteller Jarstein.

Han har nemlig også nytt godt av kostholdsendringene under RBKs nye trener, Erik Hamrén. I sommer fortalte Steffen Iversen at han hadde tatt av noen kilo med bedre kosthold.

- Jeg har gått ned fire, fem kilo og det merkes. Jeg har ikke tatt noen spensttester, men jeg føler meg lettere og kjenner at jeg presterer bedre, forteller Jarstein.