For de rødhvite var dette tre utrolig viktige poeng etter seks kamper uten seier og 12 baklengsmål i protokollen.

Når ni kamper og nesten en tredjedel av årets sesong er unnagjort, er det likevel svært vanskelig å spå hvordan sesongen vil ende for trener Gaute Larsens unge og litt skrinne tropp.

Jon-Helge Tveita og Bryne slo knallhardt tilbake etter seks kamper uten seier. (Arkivfoto) Foto: Svein Hagen

12 poeng så langt er verken fugl eller fisk, derfor vil to hjemmekamper på rappen mot Hødd og naborival Sandnes Ulf avgjøre mye.Blir det full pott og seks poeng der, vil Bryne med troverdighet melde seg på i kampen om kvalifiseringsplass for opprykk og kanskje det som bedre er. I så fall må det defensive spillet være minst like solid og stabilt som mot Bærum.

Adnan Causevic fikk sjansen som stopper fra avspark på bekostning av unge Pål Fjelde. Causevic gjorde det bra sammen med resten av forsvarsfireren, men også han må bevise styrke og stabilitet over flere kamper.

Første omgang bar bud om et godt Bryne-resultat allerede etter et par minutter. Gaute Larsens rød hvite tok initiativ, presset kraftig og sa klart fra at seks kamper uten seier er mer enn nok.

Ikke desto mindre snudde det ganske raskt i hjemmelagets favør.

Først ved et farlig skudd fra 18 meter fra Kristoffer Tollås, og deretter da Viljar Helland Vevatne headet et cornerinnlegg direkte i eget mål.

Like etter kludret vanligvis så sikre Anders Kristiansen voldsomt. Ja, det var faktisk bare flaks som gjorde at ikke Bærum skaffet seg 2-0 i det 9. minutt.

Flaks var det ikke da Bryne minuttet etter kontret fullstendig etter boka. Det gode innlegget fra Jon-Helge Tveita satte Bærum-stopperen Mounir El-Masrouri direkte i eget mål.

Siden ble det bare Bryne – jærlaget så seg faktisk aldri tilbake. Med sikkerhet først, akkurat som i vårens første kamper, med oppofrende jobbing anført av sentralt plasserte Bjørnar Holmvik, Henrik Breimyr og Sabri Khattab på midten, og med sjanseskapende drag fra Jon-Helge Tveita skapte laget seks store målsjanser.

Etter vel halvtimen sørget Tveita for ledelse 2-1, og bare minuttet før ordinær tid av første omgang var over, sendte Henrik Breimyr en kontrollert, susende markkryper i høyre hjørne for Bærum-keeper Flasza.

3-1 til pause. En sterk førsteomgang av Bryne. Fred og ro til pause. Den freden, den roen ble ikke noe mindre da Bjørnar Holmvik, banens beste, fikk se sitt skudd fra litt skrått hold gå rett i mål til 4-1 bare seks minutter ut i andre omgang.

Fra da av ble det en ren transportetappe for Bryne.

Hjemmelaget kom så absolutt med i kampen, skapte tre, fire meget gode sjanser, men i denne perioden fant keeper Anders Kristiansen tiden inne til å revansjere rusket før pause. Kristiansen i normalt slag sørget for at Bærum aldri fikk sin oppmuntring.