BRYNE (Aftenbladet): Etter det andre hjemmetapet på rad er avstanden fram til serieleder Sogndal allerede på åtte poeng, etter at bare åtte runder er unnagjort. Og verre: Bryne framstår ikke lenger som det solide og defensivt gjerrige laget fra i vinter og vår. Nå slipper motstanderne alt for lett til, det gjøres store feil når laget beveger seg opp i banen og i de to siste kampene har det også blitt skapt minimalt med målsjanser.

Bryne gikk på nok et tap mot Sogndal. Foto: Jarle Aasland

Bryne-trener Gaute Larsen erkjenner at han kanskje må gjøre endringer i de bakre rekker etter tre strake serietap og mange baklengsmål:— Vi møtte et veldig solid Sogndal-lag, som gjorde det vanskelig for oss. Men jeg innrømmer at vi har vært for rufsete bakover i det siste. Vi var ikke våkne nok da Ulrik Flo vendte opp og spilte gjennom Mahatma Otoo på 1-0, og på 2-0 pådro vi oss et balltap i forkant av scoringen. Likevel hadde vi nok folk bak ballen til å ha forhindret målet. Nå får vi fordøye denne kampen og diskutere om vi skal gjøre noen endringer før møtet med Bærum på bortebane lørdag, sier Larsen til Aftenbladet.

Tung periode

Kaptein og keeper Anders Kristiansen er opptatt av at Bryne sammen må snu motgangen:

— Akkurat nå er vi inne i en tung periode, da gjelder det å stå opp sammen. For vi kan ikke holde på med å slippe inn så mange billige mål. Et av våre forbedringsmål denne sesongen var å redusere de rundt 50 baklengsmålene vi pådro oss i 2013 og i fjor. Men fortsetter vi slik som nå, er vi på vei til å gjøre akkurat det samme, sier Kristiansen.

Angriper Aram Khalili vil ikke se helsvart på prestasjonen:

— Vi møtte et kynisk Sogndal-lag, som var godt forberedt. Likevel var mye av det vi gjorde bra, men vi slet med å få gjennom den siste pasningen. Da gjelder det å brette opp ermene og kjempe videre, sier Khalili, som fortsatt venter på å bli far. Av den grunn spilte han ikke borte mot Jerv sist søndag.

— Terminen er i morgen, torsdag, så jeg håper det skjer noe snart. For jeg drar ikke til Bærum lørdag hvis barnet fortsatt har latt vente på seg.

Søndag røk Bryne 0-3 for Jerv i Grimstad, uten å true sørlendingene nevneverdig og mot serieleder Sogndal ble det med tre målsjanser, derav to før pause. I den andre omgangen hadde vertene bare en mulighet. Den kom ved Aram Khalili fem minutter før slutt, og ble blokkert til corner.

Startet best

Onsdag var det riktignok tydelig at Bryne var på revansjejakt fra start. Vertene gikk rett i strupen på Sogndal, og det var bare marginer som gjorde at Aram Khalili ikke ga Bryne ledelsen etter ni minutter. Spissen ble spilt helt fri, og dundret ballen i den høyre stolpen. Sogndal-keeper Stefan Hagerup var sjanseløs, og Khalili kunne faktisk brukt mer kløkt enn kraft i den situasjonen. Da hadde han hadde større mulighet til å score.

Så tok Sogndal ledelsen på sin aller første sjanse etter 19 minutter. Brynes midtforsvar var på vei opp i banen, og da kunne Mahatma Otoo sprinte fra Lode og Fjelde på en god pasning av Ulrik Flo. Alene med Anders Kristiansen var han kald og plasserte ballen til side for Bryne-målvakten.

Bryne prøvde febrilsk å komme tilbake i kampen, oppnådde en rekke hjørnespark og hadde et spillemessig overtak, men det var langt mellom de store målsjansene. Sogndal-forsvaret var solid og tillot aldri hjemmelaget å få rom i boksen.

Og da Jon-Helge Tveita mistet ballen like utenfor egen 16 meter to minutter før pause, slo Sogndal til igjen. Denne gang var det Lars Christian Kjemhus som ble spilt fri, og også han hadde roen da han kom alene med Anders Kristiansen og gjorde 2-0 til gjestene.

Svakt etter pause

Med 2-0 ledelse halvveis så ikke Sogndal noe grunn til å blottlegge seg, serielederne lå dypt og kompakt og gjorde det vanskelig for Bryne. De første 20 minuttene av andre omgang spilte ikke jærbuene seg til noen sjanser, det ble med et par innlegg som ikke skapte trøbbel for Stefan Hagerup Sogndal-målet. Aram Khalili var den første som truet Sogndal-målvakten, da han vant en hodeduell med Hagerup etter 68 minutter, men den endte godt utenfor mål.

Bryne maktet heller ikke å få til en sluttspurt, lignende stormløpet mot Brann-mål for halvannen uke siden. I stedet var Sogndal nærmere 3-0, da Babacarr Sarr skjøt i stolpen snaut ti minutter før slutt. Den eneste målsjansen Bryne hadde i andre omgang, kom fem minutter før slutt, da Aram Khalili skjøt i en Sogndal-forsvarer til corner.

Nå venter en vanskelig bortekamp for Bryne kommende lørdag.