Sandnes Ulf fortsetter den imponerende trenden på hjemmebane i årets 1. divisjon. Onsdag brukte de lyseblå bare sju minutter på å ta ledelsen mot svake Fredrikstad, som tok årets første seier søndag.

Sandnes Ulf var suverene hjemme mot Fredrikstad. Foto: Jarle Aasland

Ole Kristian Langås la inn fra høyre, og etter litt fram og tilbake fikk Aksel Berget Skjølsvik til slutt ballen i beina etter en retur fra keeper Jon Masalin. Midtbanespilleren bredsidet ballen kontant i mål, og sørget for en drømmeåpning for hjemmelaget etter straffebommen i Bergen sist.Sandnes Ulf var det klart beste laget de første 15 minuttene, og etter snaue kvarteret kom Malury Martin på et godt skuddforsøk som endte like til side for mål.

Fredrikstad kom til sin første sjanse i kampen etter 18 minutters spill, men Sandnes Ulf-keeper Hannes Haldorsson var med på notene og fikk slått ballen til hjørnespark.

Effektive

Da var vertene langt mer effektive da de fikk sjansen igjen etter 2 1minutters spill. Pontus Engblom ble spilt nydelig gjennom av Anel Raskaj, og alene med keeper gjorde han ingen feil. Sandnes Ulfs toppscorer chippet ballen iskaldt og elegant over FFKs keeper til 2-0. Bare ett minutt senere vartet Malaury Martin opp med en perle av en scoring da han fikk ballen på kanten av Fredrikstads 16-meter og curlet den vakkert opp i motsatt kryss til 3-0 etter 22 minutter.

Bengt Sæternes menn viste en enorm effektivitet og scoret tre mål på sine tre første sjanser i kampen. Og Sandnes Ulf ga seg ikke der.

Gjestene prøvde seg med en brukbar heading, men Halldorsson reddet og etter 37 minutters spill scoret i stedet Pontus Engblom sitt andre for kvelden. Svensken tråklet seg fint gjennom 16-meteren og plasserte ballen enkelt i mål bak Jon Masalinfra åtte-ni meter.

Dermed ledet Sandnes Ulf 4-0 til pause mot et Fredrikstad-lag som gjorde sitt første bytte allerede etter 42 minutter da Ludvig Begby forlot banen til fordel for Loic Abenzoar.

Aksel Berget Skjølsvik måtte kaste inn håndkleet for Sandnes Ulf i pausen, og inn kom Niklas Sandberg, som markerte seg svært positivt allerede etter 62 minutter.

Ubeseiret

19-åringen gjorde et vakkert forarbeid og spilte ballen nydelig til Malury Martin som dundret den i krysset til 5-0 foran 1759 tilskuere på et Sandnes stadion badet i vårsol.

Marius Helle gikk ned for telling for hjemmelaget etter en vond smell like etter pause, og etter 67 minutter forlot han banen til fordel for Vegard Aasen.

Unggutten takket for tilliten da han la på til 6-0 for Sandnes Ulf etter 81 minutter.

Bare tre minutter senere gikk Anel Raskaj ned for telling på Fredrikstads banehalvdel. Vertene tok frisparket raskt, men mistet ballen. FFK kontret og reduserte til 1-6 etter 84 minutters spill.

Flere mål ble det ikke på Sandnes stadion. Sandnes Ulf er dermed fortsatt ubeseiret på de åtte første rundene i årets 1. divisjon, og har vunnet tre av sine fire første hjemmekamper.