I erkjennelsen av at baklengsmålene har blitt altfor mange de siste kampene, varsler Bryne-trener Gaute Larsen en mer kompakt og forsiktig opptreden. Dessuten splitter han midtstopperparet Marius Lode/Pål Fjelde for første gang denne sesongen når han bytter unge Fjelde med langt mer rutinerte Adnan Causevic.

-Vi er veldig gira på å snu trenden, få bort baklengsmålene og komme tilbake til det sikre spillet vi viste hele oppkjøringen og de tre første kampene i serien. Vi vet at vi møter et Bærum-lag som er i god form, men samtidig har jeg en god følelse. Hele gruppen vår vet hva dette handler om. Vi har ikke råd til å slippe inn to mål per kamp, sier Larsen til Aftenbladet.

For jærlaget er det et stort minus at spissen Aram Khalili er hjemme på Bryne i påvente av sin kones fødsel.

-Det er en situasjon vi ikke kan gjøre mye med, men Robert Undheim går inn og tar Arams plass. Robert har etter hvert fått så mye rutine, at han gjør en god jobb for laget, mener Larsen.

-Vi kommer til å spille såkalt gjerrig fotball, blant annet har backene våre, Viljar (Helland Vevatne) og Vegar (Landro) fått beskjed om å holde igjen før de stikker i angrep. Vanligvis er de svært så offensive.

-Samtidig som vi starter kompakt og legger oss litt tilbake på banen, har vi så mye tro på vår egen evne at vi også vil forsøke å ta tak i ballen og spille vårt spill, bare med litt mer kløkt en enkelte ganger tidligere.

Gaute Larsen vet at Adnan Causevic har kapasitet til å spille på høyt nivå. Det eneste aberet er at han har gått mye skadet i forsesongen.

-Adnan har hatt et par innhopp i førstedivisjon samt en hel kamp i cupen mot Sola, opplyser treneren.

Bryne stiller slik:

Andres Kristiansen – Vegar Landro, Adnan Causevic, Marius Lode, Viljar Helland Vevatne – Bjørnar Holmvik, Henrik Breimyr, Sabri Khattab, Jon-Helge Tveita – Oddbjørn Skartun, Robert Undheim.