Fredag formiddag startet daglig leder i Bryne Fotballklubb, Asle Tjøtta, innledende forhandlinger med den franske storklubben Olympique Lyon med sikte på å få til en overgangsavtale for Johnsen Salte.

Bryne har i første omgang klargjort at klubben er beredt til å selge og har bedt franskemennene komme med et økonomisk tilbud.

— Vi har bedt om at representanter fra Olympic Lyon kommer hit for å føre reelle forhandlinger, og har fått tilbakemelding om at de innfinner seg her om få dager, sier Tjøtta til Aftenbladet. For Bryne kan det bli sårt tiltrengte penger i en situasjon der klubben står uten hovedsponsor.

Vellykket treningsopphold

Agent Henning Berg (må ikke forveksles med spilleren og treneren Henning Berg), bergenser med fransk agentlisens, ivaretar ungguttens interesser.

Tord Johnsen Salte kom hjem fra Frankrike for fire dager siden etter et ukelangt treningsopphold med akademiet til Olympic Lyon. Et svært vellykket opphold forteller faren, den tidligere Bryne-spilleren, Leif Rune Salte.

Johnsen Salte er kaptein for det norske G-16 landslaget. Han spiller også for G-17 landslaget. Forsvarsspilleren var tidligere i vinter på et opphold hos St. Etienne, men alt ligger mye bedre til rette hos Olympique Lyon.

Har proffkontrakt

Der kan ungdomsskoleeleven fortsette sin skolegang på den internasjonale skolen som ligger like i nærheten av treningsanlegget til Lyon, dessuten finnes norske Ulrik Yttergård Jensen der allerede. Han har også fått god kontakt med den norske kvinnelandslagsspilleren Ada Hegerberg som spiller for Lyon.

- Vil en overgang for Johnsen Salte kunne gi Bryne så mye penger i kassen at det i seg selv vil ordne opp i en utfordrende økonomisk situasjon?

— Jeg vil ikke spekulere mye i hva en overgang kan gi, men dersom Tord hadde vært amatørspiller hos oss, ville vi hatt krav på 80.000 Euro (i underkant av 700.000 kroner). Men vi mener overgangssummen skal være større ettersom han er under vanlig proffkontrakt med oss, sier Asle Tjøtta og tilføyer at klubben har rådført seg med person som har erfaring på området.

For sammenligningens skyld kan det være interessant å minne om at da Sandnes Ulfs stortalent, Zymer Bytyqi, gikk til Red Bull Salzburg som 15-åring, fikk Sandnes-klubben en avtale verdt rundt fire millioner kroner.

— For oss handler det også om å innfri et sterkt ønske fra Tord om å få utvikle seg hos Lyon, derfor ønsker vi å finne en gylden middelvei, sier Asle Tjøtta.