FotballPlay Off til EM 2004Norge v Spania 0-3 (1-5 sammenlagt)19.11.2003Erik Thorstvedt Foto: Morten Olsen, Digitalsport Foto: Digitalsport
Lars Tjærnåsvignett fotobyline bilde Foto: Borgen Arne

Optimismen rundt det norske landslaget fikk et foreløpig løft etter 1-1 og poeng mot Sveits i den antatt tøffeste bortekampen i Norges VM-kvalifiseringsgruppe. Tirsdag venter nok en bortekamp, denne gangen mot Kypros, som tapte 1-2 for Slovenia lørdag.

Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport

Det så stygt ut da Mario Gavranovic sendte Sveits i ledelsen med ti minutter igjen på kampuret i Bern, men Brede Hangeland reddet et poeng og masse entusiasme blant det norske fotballpublikummet etter at VM-kvalifiseringens antatt vanskeligste gruppespillkamp var unnagjort.

— Jevngode lag

Flere ble overrasket over at keeper Rune Jarstein fikk relativt lite å gjøre mot Ottmar Hitzfelds mannskap. Det overrasker derimot ikke tidligere landslagskeeper Erik Thorstvedt.

- Jeg kjenner det godt igjen fra tiden jeg spilte selv. Kampbildet blir ikke alltid slik en tror. Det var jo den sveitsiske keeperen som fikk det mest travelt. Jeg synes ikke Sveits var så gode, men de sutret jo en hel del , sier Thorstvedt.

Han er imponert over det som ble prestert. Likevel advarer han mot å tro at det verste er avgjort.

— Det ikke er en sensasjon å spille uavgjort mot Sveits, men det var en skikkelig bra kollektiv jobb, sier rogalendingen, som fortsatt er VM-optimist.

— Det har jeg vært hele veien. Alle kan slå alle i Norges gruppe, men jeg synes ikke noen av lagene vi har møtt til nå har vært noe særlig mye bedre enn oss, sier han.

Har håp

100% Sports fotballekspert Lars Tjærnås mener Norges innsats i Bern var nesten som forventet.

— Av våre ti kamper er kanskje bortekampen mot Sveits den mest ”takknemlige” for oss: Vi er gode når vi slipper å styre kampene og den var dette oppgjøret det trolig var knyttet minst forventninger til fra Norges side.

Han er glad for å se et landslag som lykkes og som viser stor arbeidskapasitet, men i likhet med Thorstvedt påpeker han at veien til VM fortsatt er lang.

- Det er ingen grunn til å forherlige et uavgjortresultat i Sveits, og vi er på ingen måte Brasil eller Spania. Men det var en god kamp. Et tap hadde plassert oss godt i baksetet med tanke på VM-billett, men nå er vi tilbake i diskusjonen. Fortsatt tror jeg vi må vinne en eller to bortekamper, i tillegg til å gjøre rent bord hjemme på Ullevaal.

Stoler på Drillo

Det tror NRK-kommentator Arne Scheie godt kan la seg gjøre.

— Norge har en god statistikk på hjemmebane. Samtidig må det plukkes poeng på reisene også. Kypros kan fort skape problemer for oss, men jeg tror Drillo er godt forberedt. Det gjelder å holde intensiteten oppe og ha samme struktur i laget som mot Sveits, der vi leverte en flott forestilling, mener han, og får støtte av kvinnenes landslagstrener, Eli Landsem.

— Klart det er grunn til VM-optimisme, men det må jobbes hardt for å lykkes. Alle kampene blir tette og tøffe, sier Landsem.

Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport