ZURICH: Ola By Rise har hatt ansvaret for å samle og koordinere all informasjon om landslagets neste motstander.

Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport

Han mener Kypros er vanskeligere å slå nå enn i de tidligere kvalifiseringskampene Norge har møtt dem. Blant annet fordi landet har gitt kypriotisk pass til et par klassespillere fra Portugal og Frankrike.

  • Se video med By Rises vurderinger øverst i saken!

— Åpent

Jon Arne Riise går for seier.

— Skal det bli førsteplass i gruppen, må vi vinne kamper der vi på papiret er favoritter til å vinne. Men det aller viktigste er å ikke tape mot Kypros, sier Riise til BT.

Etter at Sveits og Norge spilte uavgjort fredag, og Island slo Albania, har Sveits syv poeng, Island seks og Norge fire. Gruppevinneren går direkte til VM, mens den som blir nummer to i Norges gruppe får muligheten til å kvalifisere seg via en play off-kamp.

- Nå er alt åpent både med tanke på førsteplassen og andreplassen. Da vi tok et poeng mot Sveits, ungikk vi at de stakk av. Nå får vi en tøff kamp mot Kypros, mens Sveits møter tøff motstand på Island tirsdag, sier Riise.

Albania tar i mot Slovenia i den siste kampen i Norges gruppe tirsdag.

- Med for fullt

Landslagssjef Egil ”Drillo” Olsen mener det er for tidlig å konstatere at Norge nå for alvor har heng på førsteplassen.

- Det kan hende det er flere enn Sveits og Norge som kan melde seg på. Hvis Island slår Sveits tirsdag, noe jeg ikke ser på som helt usannsynlig, så sier det seg selv at de har meldt seg på, sier Drillo.

At Norge tok ett poeng borte mot Sveits, var trolig avgjørende for at det fortsatt er realistisk å snakke om norsk gruppeseier. Toppfotballsjef Nils Johan Semb er enig i det, men vil ikke si at Norge ”må” slå Kypros.

— Det kan godt hende vi måtte ha poeng mot Sveits for å ha fortsatt mulighet til å vinne gruppen, men vi er ikke avhengige av å vinne mot Kypros, for ser man på innbyrdes mot Slovenia (seier hjemme) og Sveits (uavgjort borte) er vi godt i gang. Men blir det seier mot Kypros, ser alt mye lysere ut.

Landslagskaptein Brede Hangeland mener Norge nå i høyeste grad er å regne med i VM-kvalifiseringen.

- Sveits har ikke fått stikke fra oss. Nå er vi med for fullt, sier Hangeland.

Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport