Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport

ZÜRICH (adressa.no): Alexander Søderlund fikk startplassen som spiss mot Sveits fredag kveld. Haugesund-spilleren jobbet, kjempet og slet knallhardt den tiden han fikk spille, før han ble erstattet av Joshua King etter en drøy time.

Dagen etter kamp var det en blid og opplagt 25-åring som var klar for avreise til Kypros.

— Det var utrolig kjekt å få starte. Jeg følte vi hadde god kontroll og skapte mange muligheter, og det hadde ikke vært et ran med tre poeng, sier Søderlund til adressa.no på flyplassen i Zürich.

— Jeg håper jeg har spilt meg inn nå, slik at jeg kan starte neste kamp også. Men jeg må naturligvis prestere hele veien, hvis ikke er jeg ute igjen, innrømmer han.

Har slitt foran mål

Søderlund har vært rammet av en aldri så liten måltørke for Haugesund, og han har heller ikke scoret på sine åtte landskamper så langt. Det har spissen planer om å rette på.

— Det har buttet litt imot på klubblaget, men det har litt å gjøre med at hele laget har slitt. Landslaget er så klart et nivå opp, men jeg er sikker på at jeg snart kommer til å score for Norge også, smiler han.

Selv om landslagssjef Egil Olsen som vanlig hadde enkelte ting å sette fingeren på etter møtet med Sveits, var han godt fornøyd med sine ferskeste spillere.

- Vi hadde to nye i går, Forren og Søderlund, og begge struttet av innsats og selvtillit, slår landslagstreneren fast.

— Det er litt av min styrke det. Å gå hardt til, løpe mye og være tøff i duellene, sier Søderlund.

- Selvtilliten er på plass

Søderlund må nok fortsatt betegnes som noe av et ubeskrevet blad for det brede fotballpublikummet. Spissen har levd et omflakkende fotballiv, med spill i blant annet Italia, Belgia og Island. Han har imidlertid vært kraftig involvert i Norges siste VM-kvalifiseringskamper.

Mot Slovenia på Ullevaal i september var det Søderlund som sørget for straffesparket som John Arne Riise kunne score på. Etter overbevisende spill i Bern er han nå klar for en ny utfordring.

— Vi ser virkelig frem til tirsdag, for nå har vi fått selvtillit i laget. Jeg føler at vi kan ta tre poeng mot Kypros. Det vil bety mye, både for sjansene videre og stemningen i laget, sier han.

- Media har klaget litt, og selv om det ikke er noe vi snakker så mye om, observerer vi jo at det har vært mye negativt. Jeg synes ikke vi har latt oss prege av det. Nå har vi vist det norske folk at vi er gode nok, mener Søderlund.

Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport