Chelsea tok søndag sin annen seier under Guus Hiddink med 3-0 i London-derbyet mot Crystal Palace. Chelsea-manageren mener imidlertid laget fortsatt har en lang vei å gå.

Chelsea har to seirer og to uavgjorte kamper etter at Hiddink avløste sparkede José Mourinho i sjefsstolen rett før jul. Nederlenderens inntog har utvilsomt ført til et resultatmessig oppsving. Seieren var Chelseas første borteseier siden august, da West Bromwich ble slått 3-2. – Jeg tror Chelsea er tilbake. Nå må vi spille videre med selvtillit og vinne flere kamper, sa målscorer Willian til Sky Sports etter seieren mot et gjerrig Crystal Palace-mannskap som verken hadde scoret eller sluppet inn mål på sine to siste kamper.

SENTRALE: Diego Costa og Willian scoret hvert sitt mål mot Crystal Palace. Foto: Reuters / Dylan Martinez Livepic/NTB scanpix

Mot Chelsea ble det imidlertid baklengsmål etter en snau halvtimes spill.Da fikk Diego Costa tid og rom på etter et nydelig gjennomspill av Cesc Fàbregas. Den spanskbrasilianske spissen svarte med å trille ballen til lagkamerat Oscar på åpent mål, og plutselig var gjestene i føringen.

Hangeland ute

Rett før pause fikk venstreback César Azpilicueta en god mulighet til å øke ledelsen, men Palace-keeper Wayne Hennessey avverget forsøket.

Etter en times spill måtte likevel Hennessey kapitulere etter en brasiliansk kombinasjon. Oscar gjorde forarbeidet, før midtbanekollega Willian fikk kjempetreff. Ballen føk opp i krysset til 2-0-ledelse for gjestene.

– Et veldig vakkert mål. Jeg fikk ballen og tenkte bare at jeg måtte skyte, oppsummerte brasilianeren selv.

De regjerende mesterne var imidlertid ikke ferdig med det. Midtveis i omgangen gjorde nevnte Hennessey en svak inngripen på et innlegg fra Willian, og dermed kunne Diego Costa øke til 3-0 for gjestene.

– Ingen grunn til å ta av

Chelsea-trener Hiddink mener likevel laget har en lang vei å gå.

– Det er ingen grunn til å ta av. Dette er den første seieren etter en bekymringsfull periode med to uavgjortkamper, så vi var desperate etter en seier, sa Hiddink ifølge BBC.

– Alle vet at vi har mye kvalitet i laget, men noen ganger har de regjerende mesterne en tendens til å bli selvtilfredse. Matematisk er muligheten for en Champions League-plass fortsatt til stede. Ligaen er tøff, men så lenge vi spiller som vi gjorde mot Crystal Palace er jeg fornøyd.

Brede Hangeland bidro til at Crystal Palace holdt nullen mot Swansea i romjula, men søndag var nordmannen igjen ute av laget.

Chelsea-seieren betyr at Hiddinks mann for alvor kan begynne å se oppover på tabellen. 23 poeng etter 20 ligarunder gir 14.-plass, men avstanden opp til lagene foran er kort.

Hazard skadd igjen

Chelsea-spiller Eden Hazards miserable sesong fortsetter. Søndag forlot 24-åringen banen etter 16 minutter med skade.

Hazard var toneangivende da Chelsea sikret seg gullet i Premier League forrige sesong. Denne sesongen har belgieren vært en skygge av seg selv på et Chelsea-lag som har slitt voldsomt. Ett mål og tre målgivende pasninger er fasiten for mannen som forrige sesong endte på 14 scoringer og ti målgivende pasninger.

Belgieren forlot banen med det som lignet en lyskeskade.