Manchester United-kaptein Wayne Rooney har fått mye kritikk denne sesongen, men lørdag sørget han for 2-1-seier og tre poeng hjemme mot Swansea.

Rooney ble matchvinner snaue kvarteret før slutt på Old Trafford. Dermed fikk både United-fansen og klubbens hardt pressede manager Louis van Gaal en etterlengtet og kjærkommen opptur.

– Jeg er veldig glad på spillernes vegne, fordi de spilte under et enormt press. Likevel klarte vi å vinne, sa van Gaal etter kampen.

– Jeg håper dette blir en fantastisk start på det nye året, og at vi kan fortsette mot Sheffield United i FA-cupen, tilføyde han.

United sto med seks ligakamper uten seier før lørdagens møte med Swansea. Gjestene fra Wales hadde på sin side holdt nullen i tre strake kamper siden Alan Curtis overtok managerstolen etter sparkede Garry Monk.

På Old Trafford røk begge de nevnte rekkene.

Young imponerte

Manchester United fikk en spillemessig opptur i 0-0-kampen mot Chelsea sist, og fortsatte med godt spill i første omgang på eget gress lørdag. Høyreback Ashley Young var aktiv og serverte både Juan Mata og Wayne Rooney fine målsjanser, men Swansea-keeper Lukasz Fabianski avverget avslutningsforsøkene.

SCORER: Anthony Martial setter inn 1-0 for Manchester United. Foto: Action Images via Reuters / Carl Recine Livepic/NTB scanpix

Mål til hjemmelaget ble det først to minutter etter pause. Igjen var Young arkitekten i form av et innlegg. I feltet ventet Anthony Martial, og hodestøtet til den tidligere Monaco-spissen føk inn i nettmaskene bak Fabianski.Ufortjent med United-ledelse var det ikke.

Hjemmefansen var ikke lenge i paradis. 70 minutter var spilt da gjestene slo tilbake Innbytter Modou Barrow fant Gylfi Sigurdsson med et innlegg fra høyre, og islendingen fulgte opp med en vakker heading forbi United-keeper David de Gea.

Brøt tørken

Scoringen stilnet hjemmefansen, men bare sju minutter senere var det klart for ny volumøkning. Martial gjorde forarbeidet, og publikum fikk se lagkaptein Rooney flikke ballen inn i lengste hjørne på vakkert vis.

Wayne Rooney feirer sin scoring med Anthony Martial og Juan Mata. Foto: Matt West / BPI / Digitalsport

Dermed ble spissveteranen matchvinner, akkurat som sist Swansea gjestet Old Trafford. Da avgjorde han kampen med et vakkert brassespark.Rooney har fått mye pepper den siste tiden for å ha underprestert i første del av årets sesong, men lørdag brøt han 553 minutters måltørke og er alene på 2.-plass på listen over tidenes målscorere i Premier League. Med sitt 188. mål la han Andy Cole bak seg og har bare Alan Shearer (260) foran.

Med sitt 238. mål for United la han også Denis Law bak seg og er bare 11 fra å tangere Bobby Charltons klubbrekord.

Lørdagens seier sendte United opp på femteplass på tabellen, poenget bak fjerdeplasserte Tottenham. Sistnevnte møter Everton søndag.