Alexander Tettey scoret kampens eneste mål da Norwich slo Southampton 1-0 i Premier League lørdag.

Den norske landslagsstrategen avgjorde kampen med sin fulltreffer snaue kvarteret før full tid. Målet var Tetteys annet i ligaen denne sesongen. 19. desember ble han matchvinner mot selveste Manchester United på Old Trafford.

Lørdagens scoring kom etter godt forarbeid av innbytter Vadis Odjudja-Ofoe. Tettey fikk servert ballen i god posisjon og bredsidet den opp i venstre kryss.

Bare tre minutter tidligere hadde Southampton fått midtbanemotor Victor Wanyama utvist. Kenyaneren pådro seg sitt annet gule kort etter en hodeløs takling bakfra.

For gjestene startet for øvrig problemene allerede før kampen. Da ble senegalesiske Sadio Mané fjernet fra startoppstillingen fordi han møtte opp for sent til taktikkmøtet.

– Han var egentlig inne i laget, men kom for sent til lagmøtet. Vi har regler for slike ting i denne klubben, sa manager Ronald Koeman til Southamptons Twitter-konto.

23 år gamle Mané har vært på banen i alle Southamptons 19 kamper denne sesongen. Senegaleseren står med tre mål.

Lørdagens seier betyr at Norwich er nummer 14 i Premier League. Seks poeng skiller ned til Newcastle under streken.

Sesongens viktigste for Sunderland

Jermain Defoe ble tomålsscorer og sikret tre uhyre viktige poeng for Sunderland lørdag. For Aston Villa ser det bekmørkt ut etter 1-3-tapet.

VIKTIGE SCORINGER: Jermain Defoe setter inn sitt andre og Sunderlands tredje mål mot Aston Villa. Foto: Richard Lee / BPI / Digitalsport

Mye sto på spill i bunnoppgjøret på Stadium of Light. Tabelljumbo Aston Villa kunne skaffe seg en viss kontakt med nestjumbo Sunderland, mens sistnevnte med seier ville ha et viss heng på lagene over nedrykksstreken.Etter 90 minutter var det mannskapet til Sam Allardyce som kunne juble høyest. Venstreback Patrick van Aanholt sendte hjemmelaget i en heldig ledelse drøyt midtveis i første omgang etter at skuddet hans skiftet retning i en motspiller og utmanøvrerte Villa-keeper Brad Guzan.

18 minutter ut i annen omgang utlignet Villa, og det med stil. Carles Gil vartet opp med et flygende saksespark da han banket ballen i krysset etter forarbeid av Adama Traoré.

Hjemmelaget hadde imidlertid en sluttspurt på lager. 33 år gamle Jermain Defoe kan fortsatt score mål, og han avgjorde kampen med to fulltreffere de siste 20 minuttene.

– Dette var den viktigste kampen for oss så langt denne sesongen, sa måltyven til Sky Sports etter kampen.

Seieren betyr at Sunderland nå har bare fire poeng opp til Swansea på trygg grunn. Aston Villa er på sin side sist i Premier League med åtte poeng. Sju poeng skiller opp til lørdagens motstander.

Manager Remi Garde innser at noe må gjøres. Franskmannen satser på å forsterke spillerstallen i løpet av januar.

– Jeg skal prøve det. Både i livet og i fotballen må man ha tro. Har du ikke det, har du ikke en sjanse. Men ting ser vanskeligere og vanskeligere ut. Hver eneste sesong er det klubber i en hvert liga som vinner fire, fem og seks kamper på rad. Skal vi klare det, må vi sannsynligvis ha inn én, to eller tre nye spillere, sa han til BBC.