Martin Samuelsen imponerte voldsomt i sesongoppkjøringen med West Ham, men ble i november utlånt til League One-klubben Peterborough. Martin Samuelsen imponerte voldsomt i sesongoppkjøringen med West Ham, men ble i november utlånt til League One-klubben Peterborough. Foto: Digitalsport

Samuelsen hylles av manageren etter perlescoring

Unggutten ble matchvinner for Peterborough.

Martin Samuelsen ble matchvinner med en vakker scoring da Peterborough slo Sheffield United 3-2 på nivå tre i engelsk fotball lørdag.

Norske Samuelsen, som er utleid til Peterborough fra Premier League-klubben West Ham, var det store samtaleemnet etter lørdagens kamp på Bramall Lane. Seks minutter gjensto av kampen da 18-åringen rundlurte et knippe Sheffield United-forsvarere og hamret ballen i mål med venstrefoten.

Scoringen sikret gjestene tre poeng etter at hjemmelaget hadde utlignet til 2-2 bare sekunder tidligere.

Etter kampen ble den talentfulle nordmannen hyllet av manager Graham Westley.

– Målene vi scoret bare understreker de ferdighetene vi har i laget, og Martins mål var helt overveldende, sa han til lokalavisen Peterborough Telegraph.

Spesielt talent

Westley forsto fort hva den 18 år gamle nordmannen er i stand til på en fotballbane.

– Fra det minuttet Martin kom inn gjennom dørene her, visste jeg og assistent Grant McCann at vi jobber med et voldsomt talent. Han er en fremtidig Premier League-stjerne, sa Peterborough-sjefen.

– Målet hans ville ha skilt seg ut uansett hvilket nivå det kom på. Han har utrolige ferdigheter, samtidig som han er en likandes gutt det er en glede å jobbe med, tilføyde han.

Hovedpersonen selv smilte naturlig nok bredt etter kampen.

– Det var utrolig deilig! Det smakte spesielt godt ettersom jeg kom inn da vi ledet 2-1, og så fikk de 2-2 like etter. Da bestemte jeg meg for at jeg ikke skulle bli noen syndebukk, sa Samuelsen til Nettavisen etter kampen.

Selvmål

Conor Washington sendte Peterborough i ledelsen tidlig i første omgang, før Billy Sharp utlignet fra straffemerket. Erhun Oztumer ordnet ny ledelse for Samuelsen og lagkameratene tre minutter ut i annen omgang, men etter 83 minutter kom utligning nummer to i form av et selvmål.

Det betydde lite for gjestene. Samuelsens soloraid minuttet etterpå avgjorde altså kampen.

Med lørdagens seier innehar Peterborough den fjerde og siste playoffplassen i League One. Opp til serieleder Burton skiller det 13 poeng.

(©NTB)