VIKING — ROSENBORG 1-4

Til tross for at han var Rosenborgs beste mot Vuku, startet Liam Henderson på benken mot Viking. Men tolv minutter før full tid fikk han muligheten – og grep sjansen så til de grader.

Får besøk til uka

Med to kjappe mål sikret han trepoengeren i Stavanger.

— Jeg tror dette er den aller festligste bursdagen i livet mitt så langt. Det eneste minuset er at familien min ikke er her for å feire sammen med meg. Mamma og lillebroren min kommer på besøk torsdag, og det skal bli godt å se dem igjen. Besteforeldrene mine skal også etter planen være med, så de får alle sammen sett kampen mot Start, sier tenåringen som under låneoppholdet i RBK bor alene for første gang. Hittil har han bodd på gutterommet hjemme.

Ydmyk skotte

Det er liten fare for at tenåringen nå ”tar av” etter målshowet i Stavanger. Den ydmyke skotten hyller lagkompisene, og er ikke i nærheten av å kreve startplass mot Start.

STOR DAG: Liam Henderson fylte 19 år lørdag og får her gratulasjoner etter to mål mot Viking. Foto: Digitalsport

— Det er opp til Kåre om han vil bruke meg fra start på torsdag. Jeg skal bare fortsette å gi alt på trening, og lære av de andre gutta. De har vært fantastiske fra dag en, og jeg lærer en hel masse hver eneste dag på trening.

Utelukker ikke å forlenge

Etter planen skal Henderson være en del av RBK-laget i tre måneder. Deretter skal han returnere til Skottland, i tide for Celtics sesongoppkjøring. Men nå utelukker han ikke at oppholdet i Trondheim kan bli forlenget.

— Det er et fantastisk samhold i spillergruppa, og jeg elsker å være i Rosenborg. Så man vet aldri - ting kan endre seg kjapt i fotball, sier han.