Liverpool dominerte bortemøtet med West Bromwich, men fant aldri veien bak keeper Boaz Myhill. Med ett poeng henger mesterligadrømmen i en svært tynn tråd.

Liverpool må sette sin lit til at byrival Everton skaper trøbbel for Manchester United søndag. Aston Villa var nær ved å hjelpe dem mot Manchester City lørdag kveld, men en sen scoring gjør at den regjerende mesteren er ni poeng foran.

Vinner United, vil laget være ti poeng foran Liverpool, og da er nok løpet kjørt for Brendan Rodgers' menn med tanke på å ende blant de fire beste.

Det er en enorm skuffelse etter at Liverpool var svært nær å vinne seriegull for ett år siden.

Kjemperedning

Mot West Brom styrte de rødkledde det aller meste, men det var langt mellom sjansene. Laget spilte seg riktignok til noen fete sjanser etter hvilen, men verken Jordon Ibe, Phillipe Coutinho eller Jordan Henderson fant nettmaskene.

Spesielt Henderson ble ranet av Myhill. Midtbanespilleren avsluttet fra kloss hold etter en retur, men keeperen nektet ham scoring med en kjempeparade.

– Vi skapte sjanser, men tok dem ikke. Det har vært et problem hele sesongen. Jeg synes spillerne var glimrende, måten de viste mot på og brukte ballen, sa Rodgers ifølge BBC.

Både James Morrison og Callum McManaman var nær ved å score for vertene, men det ville i tilfelle vært blodig urettferdig.

Gir ikke opp

Dermed er Liverpool nummer fem med 58 poeng med fem kamper igjen å spille. I midtuken har laget hengekamp mot Hull, en match som må vinnes.

– Vi har én kamp til gode, og spiller vi som i dag så vinner vi ni av ti ganger. Vi tar med oss selvtillit fra denne kampen, sa Liverpool-manageren.

Han vedkjente likevel at laget hans er avhengig av at lagene foran avgir poeng.

– Vi trenger hjelp, men må gjøre jobben vår. Det er planen, sa nordiren.

West Brom sikret nok ny kontrakt i Premier League med det ene poenget, noe som var første mål for Tony Pulis da han erstattet Alan Irvine i januar. (©NTB)