Den tidligere Brann-spilleren ble byttet inn på stillingen 0-1 i lokaloppgøret mot Bayer Leverkusen, med et snaut kvarter igjen å spille på Rhein Energie Stadion i Köln.

foto
Bård Finne utlignet til 1-1 mot Leverkusen. Foto: AP Photo/Martin Meissner/NTB scanpix

Og Finne var ikke vond å be. Seks minutter trengte han på banen før han sørget for 1-1 med sitt første mål på øverste nivå i Tyskland.— Det er både spesielt å score mot topspillere som de på Leverkusen, men at det skjer i et derby mot et lag som kommer 20 minutter herfra, gjør det enda mer spesielt, sier Finne om målet.

Stor opptur etter nyttår

Scoringen kom etter at tidligere Lillestrøm-spiller Anthony Ujah stusset ballen videre, før Finne banket ballen i det venstre med en kontant volley.

Etter en tung periode før jul, har Finnes proffeventyr gått langt bedre de siste månedene. For drøye to måneder siden fikk 20-åringen for første gang tillit fra start på øverste nivå, i dag nådde han nok en milepæl.

— Før jul så var jeg litt inn og ut av troppen. Nå føler jeg at jeg har vært nærmere og nærmere laget, og har fått flere innhopp hvor jeg kunne scoret. Derfor var det utrolig deilig å få hull på byllen, sier 20-åringen.

Ønsker å bidra

I Februar sa Köln-ekspert Christian Oeynhausen dette til Bergens Tidende om Finnes situasjon i klubben.

— Jeg snakket med Stöger (Kölns hovedtrener) om Finne nylig, faktisk. Da sa han at Finne kom til å få flere sjanser og at han var på god vei. Det eneste som mangler er en scoring som vil gjenreise mye av selvtilliten hans, sa Oeynhausen.

Ni kamper brukte Finne på å få nettsus for første gang på øverste nivå.

— Jeg håper jeg får flere muligheter. Akkurat hva det betyr for meg vil jeg ikke spekulere så mye i, men jeg har levert en god søknad, sier han.

Med lørdagens poeng ligger Köln inntil videre på 12. plass i Bundesligaen. Avstanden ned til Hamburg på nedrykk er syv poeng, og med fire kamper igjen å spille skal det godt gjøres at Bård Finnes lag rykker ned.