Arjen Robben er i superform om dagen. Lynvingen gjorde sitt sjuende mål på fem kamper da Bayern München slo Köln 4-1 fredag.

Nederlenderen har vært en viktig brikke bak Bayerns voldsomme scoringsform de siste ukene. Fredag både scoret han og inntok servitørrollen med to målgivende pasninger.

Pep Guardiolas mannskap var ikke helt våkent da Bundesliga startet opp igjen etter vinterpausen. Årets to første seriekamper endte med 1-4-tap for Wolfsburg og 1-1 mot Schalke, men siden har Bayern fått opp dampen og har pene 20-2 i målforskjell på sine fire siste kamper.

Köln fryktet nok det verste da gjestene befant seg under 0-2 allerede etter ti minutters spill. De siste ukene har nemlig Bayern vunnet både 8-0 og 6-0, men fullt så stygt skulle det ikke bli for Bård Finnes klubb.

— Kampen i dag var litt rar. Vi startet veldig bra, men sluknet litt mot slutten av første omgang. Vi slapp inn et mål på verste mulig tidspunkt, sa Robben.

LSK-kjenning

Med kraft headet Bastian Schweinsteiger inn kampens første mål etter tre minutter. Han scoret på en Robben-corner. Sju minutter senere doblet Franck Ribéry da han enkelt fikk drible seg gjennom Köln-forsvaret.

Bortelaget kom litt til hektene etter sjokkstarten og holdt unna for flere baklengs i første omgang. Rett før pause dukket tidligere Lillestrøm-angriper Anthony Ujah opp og nikket inn 1-2-reduseringen.

God Neuer

Köln hadde tidlig i annen omgang flere gode sjanser til å utligne, men mot Bayern må man være effektive. I tillegg viste Manuel Neuer hvorfor han anses for å være verdens beste målvakt.

— Jeg må innrømme at Manuel reddet seieren for oss. Han var verdensklasse, sa Robben om lagkameraten.

Nederlenderen roet Bayern-nervene ved å gjøre 3-1 etter 67 minutter. Det var hans 17. seriemål for sesongen. Åtte minutter senere scoret Robert Lewandowski vertenes fjerde for kvelden.

Det var Bayerns fjerde strake seier. Serielederen er elleve poeng foran toer Wolfsburg, som møter formsterke Werder Bremen på bortebane søndag.

Bård Finne var ikke i Kölns tropp fredag. Nordmannens lag har gått fem strake kamper uten seier og ligger på 13.-plass. Det skiller fire poeng ned til nedrykksstreken.