Martin Ødegaard (16) er i ferd med å finne seg til rette i Real Madrid.

Ødegaards mål og spill for Real Madrid Castilla mot Barakaldo forrige helg var nok til å få spanske journalister til å hente frem superlativene, og nå spekuleres det om hvorvidt 16-åringen kan bli tidenes yngste Champions League-spiller når Real Madrid er vertskap for Schalke 10. mars.

Blant rekken av Ødegaard-beundrere er en av de største fotballegendene i skandinavisk fotball. Keeperprofilen Peter Schmeichel, som voktet målet til Manchester United fra 1992 til 1999, tror Real Madrid har gjort et kupp.

Han spår at engelske angivelige Ødegaard-interessenter som Arsenal, Liverpool og Manchester United snart vil se hva de har gått glipp av.

— Veldig spesiell

— Jeg tror alle gikk glipp av noe med ham. Han er veldig spesiell, så du kan si alle gikk glipp av noe. Han har gjort valget sitt, sånn er det, sier Schmeichel til den britiske avisen Daily Star.

Peter Schmeichel spilte en fundamental rolle i den beste sesongen i Manchester Uniteds historie, nemlig 1998-99. Her jubler han sammen med norske Ronny Johnsen etter at seieren over Tottenham, som sikret seriemesterskapet, var sikret. Foto: AP

— Når man som forelder tar med 16-åringen et sted, må må man vite at det er det rette stedet. Jeg har ingen anelse om hva historien var, men du må anta at Real Madrid presenterte den beste pakken.Det var naturligvis også inntrykket Ødegaard ga da han ble presentert som Real Madrid-spiller 22. januar.

— Grunnen til at jeg signerte for denne klubben, er at jeg mener dette er den beste måten å utvikle meg. De har den beste mulighetene for meg, både sportslig og utenomsportslig, sa Ødegaard på pressekonferansen.

Flere engelske storklubber skal ha vært interessert i Ødegaard, og stortalentet skal ha vært på besøk hos Liverpool, Arsenal, Manchester City og Manchester United - i tillegg den andre europeiske storklubber som Barcelona og Bayern München.

- Kommer til å bli interessant å følge

Nå er altså Martin Ødegaard godt i gang med sin Real Madrid-tilværelse. Schmeichel følger spent med.

— Han kommer til å bli veldig interessant å følge i fremtiden, sier Schmeichel.

Keeperkjempen er ikke den første danske fotballegenden som har uttalt seg om Ødegaard.

I januar frarådet den tidligere verdensklassespilleren Michael Laudrup Ødegaard å signere for hovedstadsklubben, mens den tidligere AC Milan-stopperen Martin Laursen advarte Ødegaard mot Real Madrids førstelagstrener Carlo Ancelotti, som han stemplet som «kald og kynisk».