Det bekrefter trønderen selv ovenfor Adresseavisen tirsdag kveld. Martinsen sto i fare for å måtte utsette debuten i minst to døgn da Colorado Avalanche hadde et håp om å få John Mitchell tilbake fra skade.

Det ville gjort at trener Patrick Roy kunne ha 13 angrepsspillere å velge mellom til den første av sju strake bortekamper i natt. Dermed risikerte minst én angrepsspiller å bli sittende på tribunen siden trenerteamet maks kunne tatt ut tolv av dem.

— I angrepsrekke med Rosenborg-kjenning

Tirsdag ettermiddag ble det klart at Flyers-kampen kom for tidlig for Mitchell. Dermed blir det klart at Martinsen får NHL-debuten allerede i natt, selv om den ikke nødvendigvis var avhengig av Mitchells skadefravær eller ikke.

Avalanche-journalist Mike Chambers bekreftet Martinsens oppstilling via nettstedet Twitter.

— Avalanche med samme linjer/konstellasjoner som mandagstreningen, skrev Denver Post-journalisten som er en av dem som følger Avalanche tettest.

På den treningsøkten ble Martinsen drillet i fjerderekken på Avalanches siste treningsøkt før avreise mot den amerikanske østkysten – sammen med «trondheimskjenning» i tidligere Rosenborg-spiller Jack Skille, som ikke spilte sammen med Martinsen i Trondheim, selv om begge har en fortid i samme klubb.

Ben Street utgjør den siste delen av angrepsrekken. Han ble nylig selv ble tatt opp fra AHL-farmerlaget Rampage.

Colorado Avalanche publiserte nylig en video der trener Patrick Roy bekreftet at John Mitchell er skadet, Nate Guenin er vraket og at resten av troppen er som på trening i Denver mandag og i Philadelphia tirsdag morgen lokal tid.

Blir tidenes første trønder i NHL

— Jeg tror det var viktig for meg å få denne perioden i Rampage for bli vant til hockeyen her borte. Det kan mye fortere enn man er vant til. Jeg er mye mer klar for NHL-spill nå, enn hvis jeg hadde hoppet rett i det etter oppkjøringen, sier Martinsen.

Han blir dermed den første trønderen noensinne i verdens største og tøffeste hockeyliga – og den åttende nordmann.

Kampstart i Philadelphia er 01.00 natt til onsdag, norsk tid.