Torsdag kveld drar Oilers til Oslo og Jordal Amfi for å møte sin største rival til sesongens første duell. Men er det like spesielt som før?

— Ja, nå er det jo en toppkamp også. Vålerenga har gjort det bedre enn jeg hadde trodd på forhånd. De er med der oppe og er tydeligvis inne i en bra periode. Men de er ikke gode nok til å være med i toppen over tid. Jeg tror fortsatt det er Storhamar og Lørenskog som blir våre fremste utfordrere, sier Pål Haukali Higson til Aftenbladet.

Følg oppgjøret direkte og chat med vår reporter underveis. Se nederst i saken

Forskjellige retninger

Sportssjefen i Oilers har vært med på en rekke tøffe turer til Jordal de siste ti årene. Men det begynner å bli en stund siden Vålerenga var på høyde med Oilers rent sportslig. I vårens sluttspill ydmyket oljeguttene fra Stavanger laget til Jan Tore Kjær og Espen Knutsen fullstendig. 4-0 i kamper. 5-0 hvis vi regner med kampen som ble strøket på grunn av dommerfeil.

Og kanskje er det også sånn at Storhamar har tatt over som laget det er best å slå i Stavanger?

Før denne sesongen var det i hvert fall få som tippet Vålerenga helt i toppen. Men i en serieinnledning som kun har hatt to stabile lag, Oilers fordi de vinner og Kongsvinger fordi de taper, har det tidligere storlaget fra Oslo øst benyttet sjansen til å melde seg på i toppen.

Med seier på Jordal torsdag vil Vålerenga innta 2. plassen på tabellen, bare tre poeng bak Oilers. I tillegg vil de ha én kamp mindre spilt enn laget fra Stavanger.

Mathias Trettenes er ikke i tvil om at Oilers er favoritter før møtet med Vålerenga i Oslo. Foto: Vegard Wivestad Grøtt/NTB Scanpix

— Det er fortsatt spesielt å møte Vålerenga. Det som har skapt hele greien mellom oss og dem, er at begge lag har hatt veldig lyst til å vinne. Sånn er det fortsatt. Men vi har hatt et greit tak på dem de siste sesongene. Vi reiser til Oslo for å vinne. Helt klart, sier Mathias Trettenes.

Tøff omstilling

Storhamar, som naturlig nok ble pekt på som den klareste utfordreren til seriemesterskap og NM-gull før sesongen, har fått en tøff start på den hjemlige eliteserien. Men i Europa går alt på skinner for Hamar-laget. Tirsdag tok de en ny imponerende seier i mesterligaen da de beseiret Salzburg og tok seg videre til åttedelsfinalen i turneringen.

- Veldig imponerende , påpeker Pål Haukali Higson.

— Jeg vet ikke hva det skyldes, men de har slitt med å omstille seg til det hjemlige seriespillet. Vi opplevde litt av det samme i fjor og var veldig bevisste på problemstillingen denne gangen. At Storhamar nå er videre kan sikkert slå begge veier for dem. Kanskje opplever de det som en inspirasjon og et ekstra piff, eller kanskje blir det noe som tar litt energi og konsentrasjon fra den daglige jobben i eliteserien. Det gjenstår å se, fortsetter han.

På de syv første seriekampene står Storhamar med fire tap. Det gir en foreløpig 8. plass på tabellen – ni poeng bak Oilers.

Verdt å merke seg:

  • Kristian Forsberg gjorde comeback mot Berlin etter tre uker på sidelinjen med skade. Han er tilbake for fullt og spiller også mot Vålerenga i kveld.

  • Oilers har hentet tilbake forrige sesongs U20-keeper Ole Sander Hansen som egentlig forlot klubben i sommer. Han skal fungere som backup for Henrik Holm til det konkluderes rundt Ruben Smiths hofteskade. Smith har ikke spilt den siste måneden og skal til grundig sjekk i Bergen senere i oktober.

Følg oppgjøret direkte og chat med vår reporter underveis