Ondrasek har lovet TIL svar på kontraktstilbudet han fikk fra klubben forrige uke etter selv å ha tatt initiativ overfor klubben.

Tilbudet, som iTromsø omtalte sist tirsdag, er på ut 2016-sesongen. Det vil i så fall bli den tsjekkiske spissens femte sesong i TIL-drakten.

Ondraseks avtale som ble signert da nåværende landslagssjef Per-Mathias Høgmo var TIL-trener i 2012, var i en tid da TIL hadde en helt annen økonomisk hverdag enn i 2015. Avtalen er bygget opp slik at Ondrasek økte i lønn hvert år – selv da TIL rykket ned etter 2013-sesongen, og endte med en topplønn i 2015 på cirka 1,8 millioner kroner.

Får topplønn om han blir

I tilbudet til Ondrasek som er kommet fra klubben vil lønna fra langt fra det tallet. Etter det iTromsø kjenner til ligger tilbudet på rett under en million kroner, et tilbud som internt i klubben ikke er forhandlingsbart til så mye mer enn det.

— Vi er ikke blitt enige om noe, sier Ondraseks agent Emil Kovarovic til iTromsø.

I TIL ønsker ikke klubben å si mye om størrelsen på tilbudet som er forelagt.

— Det jeg kan si er at tilbudet til Zdenek er i toppsjiktet av en ny lønnsstruktur vi har bygget opp den siste tiden, sier Svein-Morten Johansen, TILs sportssjef til iTromsø.

- Tror du på enighet mellom dere og Zdenek?

— Jeg ser ingen grunn til å kommentere akkurat det spørsmålet nå. Hva vi forhandler om blir mellom partene, sier Johansen.

Klubben har neste sesong i utgangspunktet det samme lønnsbudsjettet som i år. Det vil si 15,3 millioner kroner. Den kraftige reduksjonen i Ondraseks lønn betyr at klubben i praksis kan hente en ekstra spiller.

Flere muligheter

Men det er langt fra sikkert at Ondrasek blir TIL-spiller trass i at han selv har åpnet for å fortsette.

iTromsø omtalte sist onsdag interessen fra den svenske storklubben AIK. Agent Kovarovic har tidligere uttalt at klubber fra land som England, Tyskland, Italia, Polen, Hellas og Skottland har snust på spissens tjenester. Tilbud fra ”et par klubber” skal i høst også være avslått ifølge agenten.

Ondrasek er for tiden på ferie i hjemlandet, og har ikke vært tilgjengelig for kommentar i dag, men sa følgende dagen det ble kjent at han hadde fått nytt tilbud fra TIL.

— Jeg er veldig fornøyd med at jeg er ønsket med videre og jeg har sagt at jeg skal bruke tiden hjemme i Tsjekkia og tenke på tilbudet. Jeg regner med en avklaring i slutten av neste uke, også for TIL sin del, som må finne ut om de skal lete etter én, to eller syv spisser, sa Ondrasek til iTromsø tirsdag for en uke siden.