I samme fase som TIL er i ferd med samtalene med egne spillere på utgående kontrakt, jobber også klubben aktivt inn mot eksterne forsterkninger foran neste sesong.

– Vi er på jakt etter få, men gode spillere. Pri én hos oss er at det er spillertyper som kan gå inn og bli en sentral brikke i laget, samtidig som de kan hjelpe å løfte fram våre unge spillere, sier Svein-Morten Johansen.

Flere uker

Men han tviler på noen nysigneringer den kommende tiden.

– Vi jobber med spillerlogistikken og håper vi klarer å lande noe med de spillerne vi har på utgående kontrakt først og at vi kanskje om noen uker fram mot jul, vil få på plass noe med de typene vi ønsker inn i klubben, sier Johansen.

TIL er på jakt etter både keeper, forsvarsspiller, midtbanespiller og spiss.

– I utgangspunkt er det ikke snakk om å få noen på prøvespill i forhold til de typene vi ser etter, men det vil også være et vindu for det, sier han.

Per dags dato har TIL 17 spillere på kontrakt.

– Det er inkludert de to utviklingsspillerne (Fredrik Michalsen og Jostein Gundersen). Det ideelle og det vi ser for oss er 22 spillere på kontrakt. Nå er det også en del uavklarte spillere som har vært på kontrakt hos oss, så vi får se hva det blir til, sier administrerende direktør i TIL, Ulf Johansen, som anslår at rammene for spillerlønninger vil være omtrent det samme som i fjor (15,3 millioner).

– Det blir vel rundt 15 millioner uten at jeg kan si det for sikkert, for budsjettet er ikke spikret for 2016. Men jeg tviler på at det blir mer for å si det sånn. Vi skal uansett ha et lag som skal kunne hevde seg i eliteserien, sier Johansen.

Når Johansen og Bård Flovik finner spennende «caser» nå, må de framlegge det for sportslig utvalg.

– Så vil det bli tatt en beslutning etter det. De må selge saken videre før det tas en beslutning, sier Johansen.

Til Afrika

Alle husker Kara Mbodj og Saliou Ciss fra Diambars-akademiet. Om en måneds tid reiser kanskje TILs sportssjef til Senegal for å se etter nye juveler.

– Vi har hatt samtaler med Diambars, men ingenting er avklart ennå. Hvis det blir, så reiser jeg i midten av desember, men da må vi vite at vi får til de møtene vi skal ha og at det passer bra og at ikke så mange klubber er der samtidig. De detaljene jobber vi med nå, sier Johansen.

Det islandske markedet har de i hvert fall ikke vendt tilbake til.

– Jeg har ikke hørt fra TIL på en stund nå, men jeg har hatt god kontakt med Svein-Morten (Johansen) tidligere. Jeg har flere gode spillere, men har som sagt ikke hørt noe fra de, sier den islandske agenten, Magnus Magnusson.