Den tsjekkiske spissen har vært i Tromsø siden 2012 og har vært toppscorer i klubben samtlige fire sesonger.

Tirsdag avslørte iTromsø at TIL har gitt Ondrasek tilbud om en ny ettårskontrakt. Samme dag bekreftet Ondraseks agent Emil Kovarovic at han på vegne av spilleren hadde sagt nei til flere tilbud fra andre klubber.

– Jeg vil ikke ut med land eller navn på klubb, jeg har dårlige erfaringer med det, men det vi har svart er at vi vil vente på bedre tilbud. Jeg tror vi kommer til å få bedre tilbud enn det vi har fått til nå og noe kan skje om 10-14 dager. Vi er kun i midten av november og jeg er i dialog med flere klubber, sa Kovarovic.

Storklubb

Ondraseks Bosman-status gjør at klubber og agenter i en rekke land har spissen i søkelyset.

I formiddag skriver journalist Peter Wilsson på det svenske nettstedet jnytt.se at Ondrasek skal være aktuell for Stockholms-klubben AIK.

— Allsvenska rykten landade hos mig nu. Zdenek Ondrasek till AIK och Jörgen Horn til Elfsborg, skriver Wilsson.

Nyheten er videreformidlet av det svenske nettstedet fotbollsdirekt.se.

AIK ble nummer tre i den svenske serien og er en av landets største og mest tradisjonsrike klubber.

Hylles av Hansson-agent

Michael Kallback, som er TIL-spiller Marcus Hanssons agent, har latt seg imponere av Ondrasek og mener AIK ikke bør nøle.

— Då vi har Hansson i Tromsø så har jag sett Ondrasek många ggr. Riktigt imponerad av hans styra och grinta. Skulle ta allsvenskan med storm, skrev han på Twitter tirsdag formiddag.

Han kaller Ondrasek et kupp om den svenske klubben tar sjansen.

— Om AIK värvar Ondrasek från Tromsø så har de gjort ett jävla klipp. Killen är ett monster, men lär kosta ett par millar/år, skriver Kallback.