– Vi må bygge en stall, og mest sannsynlig i alle ledd trenger vi forsterkninger, erkjenner Bård Flovik overfor iTromsø.

Han var meget fornøyd med seier i siste seriekamp, men er klar på at stallen må forsterkes kraftig. Særlig en spiss står på Floviks ønskeliste.

– Runar er 19 år, og vi trenger forsterkninger. Morten Moldskred er en god avslutter, så vi må ha inn flere offensive, sier Flovik om sistnevnte spiller som er ferdig i TIL.

— Vi har fått med Hans Norbye, Runar Espejord og Jonas Johansen, og nå tar vi ball for ball videre, poengterer Flovik videre.

Ni uten kontrakt

Zdenek Ondrasek står uten kontrakt. Det samme gjør Remi Johansen, og etter praktkampen i Haugesund forlater Benny Lekström TIL etter fire år.

– Totalt ni spillere var uten kontrakt en stund, og nå skal vi jobbe massivt videre, sier treneren.

På spørsmål om hva som er øverste prioritet innrømmer TIL-trener Flovik at en ting henger høyt: spillere med erfaring. Han innrømmer at han må se utenfor Nord-Norge – og trolig ut av landet.

– Det er mange gode nordnorske, men vi må ha spillere med litt mer erfaring. Vi skal speide etter spillere i Norge og Norden nå, innrømmer han.

Ny Viking-helt?

På spørsmål om TIL er i konkret dialog med noen av spillerne er svaret ”ingen kommentar”.

Christian Landu-Landu var godt likt av Viking-fansen før han kom til TIL, og bidrar gjerne til å få en ny Viking-helt nordover. I oljebyen sitter Viking-helten Vidar Nisja uten kontrakt.

– Det er verdt et forsøk; han er en ganske god spiller. Det er ikke mitt felt, men hvis de spør meg om noen spillere jeg kjenner skal jeg gi min mening om den, sier ”Landu”, som regner med at det kommer inn mange nye fjes i TIL-garderoben.

Uten assistent

Det kan også skje på trenerbenken. For mens Bård Floviks kontrakt strekker seg ut 2016, er assistenttrener Lars Petter Andressen uten kontrakt med TIL etter årets sesong.

– Jeg har egentlig ingenting. Jeg vet ikke enda, så vi får se hva som skjer. Det er opp til klubben om de ønsker meg neste sesong, sier Andressen til iTromsø.

Andressen har avtale med NTG, og blir i Tromsø, men har ikke fått noen avklaring rundt A-laget.

– Med A-laget i tillegg har det vært 200 prosent stilling i høst. Det kan ikke fortsette neste år, sier Andressen.

Han innrømmer at lysten på å bli med videre er stor.

– Jeg har ambisjoner, og å ta dette steget har vært veldig artig. Men det er opp til klubben; de bestemmer, sier han.

Sjefen sjøl – Bård Flovik – har derimot ingen store planer om å kontakte TIL for å forlenge kontrakten.

Styreleder Per Aronsen i Tromsø. Foto: Rune Robertsen

– På et tidspunkt må det diskuteres, men jeg har gjort en avtale, så klubben får komme til meg hvis de vil reforhandle. Jeg har ikke noe grunnlag til å spørre om det nå, sier Flovik.Styreleder i TIL Holding og TIL Fotball AS, Per Aronsen, har ikke veldig mye å si om en forlengelse av Floviks kontrakt.

– Det må du ta med Svein-Morten Johansen og sportslig utvalg, det er de som styrer den biten. Jeg ser poenget at du spør om en forlengelse av kontrakten, men jeg er ikke rett mann til å svare på det spørsmålet, sier Aronsen.