Etter å ha vært under press tidligere i vinter, ser det nå ut til at det letter litt rundt Celtic-trener Ronny Deila. I dag var hans mannskap i praktslag da de knuste bunnlaget Hamilton Academical hele 8-1 hjemme på Celtic Park.

Storseieren følger opp helgens sterke 4-1-seier borte mot Dundee United, og er Glasgow-klubbens tredje strake i serien. De har nå en seks poeng luke ned til Aberdeen på andreplass.

– En fantastisk kveld og en veldig god prestasjon. Vi scoret mange mål, men kunne scoret enda flere. Jeg er veldig fornøyd med gutta, sa Deila ifølge NTB.

Oppgjøret mot Hamilton ble avgjort allerede i åpningsminuttene. Svenske Mikael Lustig, med en fortid i Rosenborg, sørget for 1-0 etter fire minutter. Nir Bitton og Tomas Rogic økte til 2-0 og 3-0 etter henholdsvis ni og ti minutter spilt.

Så startet måltyv Leigh Griffiths sitt målschow. Etter 22 minutter økte 25-åringen til 4-0 etter 22 minutter. Etter en drøy halvtime satte skotten inn 5-0-scoringen, før han etter 54 minutter gjorde ydmykelsen komplett med sitt 7-0-mål.

I mellomtiden hadde også James Forrest scoret for vertene.

Det så ut som det kunne gå mot tosifret for Celtic, men det dabbet av med scoringer etter Griffiths 7-0-mål. Istedenfor pyntet Eamonn Brophy på resultatet for Hamilton da han traff nettmaskene etter 73 minutter.

På overtiden var hjemmelaget igjen på farten, og fastsatte sluttresultatet til 8-1 etter scoring av Callum McGregor.

– Når du slipper inn mål så lett og tre mål på ti minutter, fratar du deg selv enhver sjanse. Det er helt uakseptabelt å tape på denne måten, sukket Hamilton-trener Martin Canning.