Manager Ronny Deila og Celtic kunne juble etter 3-0-seier over Stranraer i fjerde runde av den skotske FA-cupen søndag. Motstander i femte runde trekkes mandag.

– Det var en god oppvisning. Vi spilte dårlig de første fem minuttene, men så kontrollerte vi resten av kampen, sier Deila etter seieren.

Toppscorer i den skotske ligaen, Leigh Griffiths, sørget for ledelse for Deilas mannskap da han satte inn 1-0 etter 18 minutter. Callum McGregor fant lagkameraten med en lekker pasning, og Griffiths avsluttet på direkten og i mål.

– Han er en viktig spiller for oss. Han scorer mål, og han jobber hardt for laget, sier Deila om storscoreren. Og rosen stoppet ikke der:

– Han er drømmespissen min, fortsatte nordmannen.

Reddet mye

Fire minutter før pause forhindret hjemmelagets sisteskanse Max Currie ny scoring med to lekre redninger.

– Keeperen deres spilte en god kamp og reddet mange sjanser. Det var bra for oss at han ikke stoppet alt, sier Deila. Minuttet etter dobbeltsjansen måtte nemlig Currie hente ut en ny ball av eget nett etter at Carlton Cole la på til 2-0. Alene foran mål headet den tidligere West Ham-spilleren inn sin første scoring for laget fra Glasgow etter innlegg fra Nir Bitton.

– Jeg synes Cole gjorde det bra. Han spilte godt sammen med Leigh, og du kan se at han har erfaring og kan score, sier Deila om 32-åringen.

– Jeg er glad Carlton scorer. Det betyr at ikke alt ansvaret hviler på Leighs skuldre, fortsetter den tidligere Strømsgodset-treneren.

Andre for dagen

Gjestene fortsatte å presse utover i andre omgang, og Griffiths satte inn sin andre scoring for dagen fem minutter før slutt. 25-åringen fastsatte med det sluttresultatet til 3-0 over laget som til daglig spiller på tredje nivå i skotsk fotball.

Mandag får Deila vite hvem som venter i femte runde av cupen. Det kan bli erkerival Rangers som vant 5-1 mot Cowdenbeath.

(©NTB)