Morten Berre (40) legger opp etter sesongen. Det bekrefter Oslo-klubben på sine nettsider mandag formiddag.

Han tar farvel med Vålerenga-supporterne når de møter Odd i sesongens siste hjemmekamp på Ullevaal søndag.

— Morten er en person som har fire rekorder i Vålerenga, det sier egentlig det meste. Han har vært i VIF i mange, mange år og har en lang karriere å se tilbake på, sier Vålerengas daglige leder Stig-Ove Sandnes til Nettavisen, som først omtalte nyheten.

Etterlater seg et tomrom

Trener Kjetil Rekdal sier 40-åringen, som har scoret i 20 sesonger på rad, og innehar flere av Vålerengas klubbrekorder, vil etterlate seg et tomrom i garderoben på Valle.

Morten Berre legger opp etter sesongen. Foto: NTB Scanpix

— Det blir vanvittig vemodig å ta farvel med Morten. Vi må bare takke ham for den innsatsen han har lagt ned her. Han er fantastisk profesjonell på feltet, i garderoben og på banen i kamp, selv om det er blitt mindre spilletid på ham med tiden, sier Rekdal til Aftenposten. *** Mer om Morten Berre: Scoret i 20 sesonger på rad**

— Nå må Moa - med sin erfaring fra Tyskland - sammen med Kjetil Wæhler, Christian Grindheim og Daniel Fredheim Holm, gå foran og videreføre den kulturen vi prøver å skape i Vålerenga. De blir lederne i vår gruppe fremover og skal lære de unge hvordan det skal være, sier Rekdal.

Roser «guttungen» Berre

Han har trent Berre i begge sine perioder som VIF-trener. 40-åringen kom til Vålerenga før 2003-sesongen, og har sett en haug av spillere komme og gå. Nå går det også mot slutten for VIF-legenden.

Morten Berre (t.v.) sammen med Freddy dos Santos og Pa-Modou Kah i Vålerenga i 2003. Foto: NTB Scanpix

— Det er sjelden du finner spillere med den personligheten og "smartnessen" på det nivået Morten Berre har. Han har vært et forbilde så lenge han har vært her, sier Rekdal.Og gir et eksempel:

— Da vi kom hjem fra Haugesund kjørte vi en trening med de som ikke spilte der. Berre var som en guttunge på feltet. Det er helt fenomenalt at han fortsatt har det der i seg, roser Rekdal.

Har valgt yngre spillere

I takt med at alderen har økt, har spilletiden blitt mindre. I år står Berre med 96 minutters spilletid i eliteserien fordelt på syv kamper. Den foreløpig siste var mot Stabæk 1. august. Det er blitt ett mål.

— Det er jo alderen som har vært minuset med Morten. Det er blitt mindre spilletid. Det har en sammenheng med at vi har mange unge spillere i troppen, og de trenger spilletid. Og flere ganger har vi nok da valgt en yngre spiller fremfor Morten. Det er tungt for ham å innse, og det er tøffe valg for oss å ta, sier Rekdal.

Ta farvel for 100 kroner

Uansett, på søndag blir det en mulighet for Klanen og VIF-familien til å ta farvel med Berre. Billettprisene på Ullevaal, som i høst har vært elendig besøkt, senkes. For 100 kroner får du inngang på landskamparenaen.

Søndag spiller Morten Berre sin siste kamp på Ullevaal for Vålerenga. Foto: NTB Scanpix

— Vi senker alle prisene og inviterer alle til å ta en verdig avskjed med Morten, sier Stig-Ove Sandnes.Morten Berre står med 384 obligatoriske kamper for klubben. Han har både flest kamper og flest mål (78) for Oslo-klubben.