Haugesund hadde ikke tapt hjemme mot Vålerenga i eliteserien på 67 år før lørdagens kamp. Den rekken brøt en tidligere Haugesund-spiller med sin 1-0-scoring.

Christian Grindheim scoret kampens eneste mål kun sekunder før halv tid. Rasmus Lindkvist kom rundt på venstresiden og slo inn til Grindheim, som plasserte ballen i lengste hjørne med venstrefoten.

32-åringen debuterte i eliteserien for Haugesund for 15 år siden, før han i 2005 gikk til hovedstadslaget. Med matchvinnerscoringen lørdag brøt han forbannelsen som har ligget over Vålerenga i Haugesund de siste 67 årene.

– Vi har hatt mye ball, men det går for tregt, sa Grindheim til CMore til pause.

Kampen var ikke en forestilling som vil gå inn i historiebøkene for noe annet enn at den nevnte forbannelsen tok slutt. Sterk vind preget kvaliteten på spillet, og med unntak av en stor sjanse til Kjetil Wæhler etter 30 minutter, sto ikke sjansene i kø før pause.

– Det er så som så spillmessig. Vi har hatt motvind i første omgang, så det har vært vanskelig å spille oss ut ved å slå langt, sa Haugesund-kaptein Vegard Skjerve før han gikk inn i garderoben til pause.

Ingen Dempsey-effekt

Hjemmelaget hevet seg noe i takt med medvinden etter pause, men klarte aldri å sette Vålerenga-keeper Sascha Burchert på noen skikkelig prøve. Dermed venter Haugesund-trener Mark Dempsey fortsatt på sin første seier som offisiell hovedtrener.

Seieren gjør at Vålerenga har 47 poeng og har heng på Viking og Odd, som ligger på henholdsvis femte— og fjerdeplass. (©NTB)