Etter det Sunnmørsposten erfarer skal Vålerenga ha gjort flere framstøt på Aalesund-keeperen i løpet av året. Det hele skal ha endt i to konkrete kontraktsforslag til 26-åringen, men Grytebust skal ha avslått begge forslagene.

— Det har jeg ingen kommentar til, sier en ordknapp AaFK-keeper.

Overfor Sunnmørsposten bekrefter klubbdirektør Henrik Hoff at Vålerenga en gang før sommeren tok kontakt med AaFK med beskjed om at de ville ta kontakt med Grytebust.

Ettersom Grytebusts kontrakt med AaFK går ut ved sesongslutt står han nå fritt til å forhandle med andre klubber. Slik sett kunne Grytebust vært en naturlig løsning for Kjetil Rekdal, som kjenner Grytebust godt fra sin tid i AaFK.

For øyeblikket ser det ikke ut som det blir en gjenforening i Vålerenga på duoen. Slik Sunnmørsposten forstår det skal Vålerenga nå ha rettet fokuset videre mot andre keepere enn Grytebust.

I dialog med AaFK

Foreløpig er det uvisst hvor framtiden til Grytebust selv ligger. At han er sterkt ønsket med videre av AaFK er det liten tvil om.

— Vi har en dialog med Sten, men foreløpig har det ikke endt i noe, sier Henrik Hoff.

- Tror du det kan ende i en forlengelse?

— Han har verken svart ja eller nei foreløpig. Så da er det jo alltid en mulighet for at det ender med et ja, sier Hoff.

Sten Grytebust ønsker foreløpig ikke å ta noen avgjørelse vedrørende framtiden.

— Jeg har en grei dialog med Aalesund, men ønsker ikke å ta noen avgjørelser nå, sier han.